Sanatate Publica: Autism

Nume : Tapescu Iulia
Tara : Romania
Data : 08.05.2010
Profesie : elev
Organizatie : Crucea Rosie Sector 4
Institutie tinta : Ministerul Sanatatii
Stadiul problemei :

In ultimii ani cazurile de autism au crescut dramatic in lume, dar si in Romania. Nu exista momentan un tratament care sa vindece complet aceasta boala insa exista moduri de a ameliora simptomele, pentru a-i apropia, spre a-i deschide spre lume pe acesti copii de lume. In Romania exista putine organizatii care lupta impotriva AUTISMULUI si putin personal specializat! Tratamentele sunt scumpe si cu grad de eficienta mic. In conditiile actuale ale economiei este greu de crezut ca ii mai pasa cuiva de acesti copii si de acesti parinti care cu greu vad lumina de la capatul tunelului. Cunosc cazuri in care primul oopil, de exemplu dupa multi ani de incercari au autism. E tragic ca nu putem sa ajutam aceste familii atat cat putem. E o totala ignoranta. Trebuie sa ne deschidem minte si inima! Nimeni nu ar trebui sa treaca prin experientele acestor parinti.


Solutii primite de la cetateni

Mihai SERBAN

Mihai SERBAN, Romania, psiholog (03.10.2018)

Soluțiile pentru nevoile resimțite de întreaga familie a unui copil cu TSA sunt: • implicarea autorităților în elaborarea de politici și programe de asistență medico-psiho-socială coerente; • instruirea părinților în tehnici de terapie comportamentală, care să le permită să-și ajute copilul să fie cât mai independent posibil (complementar serviciilor de intervenție oferite de specialiști); • încadrarea copiilor cu autism în învățământul de masă și acces la forme de școlarizare, care să ofere o formare profesională adecvată nevoilor și potențialului persoanei cu TSA; • servicii de suport psihologic pentru întreaga familie pe toată durata vieții; posibilitatea ca părinții să-și poată menține un loc de muncă etc.


Care este solutia ta?

De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:

*

Soluția ta - Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea metodei noastre de participare:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii careia se adreseaza
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume complet - Vom publica numele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Țara - Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie - Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educație - Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru evidentele noastre statistice.

*

Email - Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Telefon - Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website - Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza un comportament neadecvat.

Poza proprie - Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.