Mediu: Cincis curat!

Nume : andrei bold
Tara : Romania
Data : 29.06.2010
Profesie : psiholog
Organizatie : Asociatia Culturala Z.A.M Hunedoara
Institutie tinta : Primariile Teliuc Inferior, Hunedoara, CJ Hunedoara
Stadiul problemei :

Zona lacului Cincis din vecinatatea Hunedoarei reprezinta un spatiu verde ce este neglijat din punct de vedere al mentinerii curateniei. Problemele de mediu pornesc din amontele raului Cerna unde se strang gunoaiele din cauza persoanelor ce nu respecta regulile de mentinere a curateniei si a autoritatilor ce se implica in mod superficial in rezolvarea problemei. Asfel lacul Cincis este invadat in fiecare an de tone de gunoaie ce distrug ecosistemul, polueaza apa si imprejurimile si nu in ultimul rand ofera o imagine dezolanta turistilor.


Solutii primite de la cetateni

Lata Alina

Lata Alina, Romania, Studenta (29.06.2010)

Trei ample campanii de curatenie vor fi organizate in zona lacului Cincis: una va avea loc in primvara si una in toamna - acestea vor fi campanii de ecologiare; o alta campanie, dar de constientizare, va fi organizata in timpul verii atat in zonele de agrement, cat si la persoanele ce locuiesc in imprejurimi pentru a le ridica gradul de constientizare. O prima etapa a acestui proces a fost deja desfasurata, prin proiectul EcoCincis 2010, de catre Asociatia Culturala Z.A.M (Zbor. Atitudine. Multiculturalitate.) din Hunedoara şi s-a desfăşurat în 27 martie. Ecologizarea este susţinută de Asociaţia Pescarilor Sportivi Hunedoara, de instituţiile publice din judeţ, diferite ONG-uri, cluburi şi fundaţii din Deva, Oradea şi Timişoara şi de oamenii de afaceri din zonă.

Care este solutia ta?

De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:

*

Soluția ta - Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea metodei noastre de participare:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii careia se adreseaza
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume complet - Vom publica numele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Țara - Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie - Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educație - Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru evidentele noastre statistice.

*

Email - Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Telefon - Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website - Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza un comportament neadecvat.

Poza proprie - Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.