Mediu: Colectarea selectiva a deseurilor

Nume : Flavia Susnoschi
Tara : Romania
Data : 18.07.2019
Profesie : Inginer
Organizatie : PLUS Galati
Institutie tinta : Primaria Municipiului Galati
Stadiul problemei :

Buna ziua, Va scriu pentru a semnala lipsa colectarii selective a deseurilor in Galati. Dupa cum se vede in poza atasata, deseurile sunt colectate la gramada, iar selectia este facuta de oameni nevoiasi, care scot din gunoi PET-urile. Hartia, sticla, plasticul nu sunt separate de gunoiul menajer. Pentru aceasta problema, solutia care ar putea fi adoptata este cea pe care a gasit-o Primăria Cluj-Napoca. Din data de 21 iunie, în Cluj au fost montate mai multe unități inteligente de colectare selectivă a deșeurilor stradale. Este vorba de o serie de unitați inteligente, dotate cu panouri solare, care colectează și compactează automat recipientele din platic și deșeurile din hârtie. Containerele sunt dotate și cu senzori care îi anunță pe angajații de la salubritate când acestea se apropie de capacitatea maximă, pentru a fi golite. Sper sa putem avea si noi aceasta solutie civilizata pentru colectarea si reutilizarea deseurilor. Cu respect, Flavia SusnoschiSolutii primite de la cetateni

Flavia Susnoschi

Flavia Susnoschi, Romania, Inginer (18.07.2019)

Pentru aceasta problema, solutia care ar putea fi adoptata este cea pe care a gasit-o Primăria Cluj-Napoca. Din data de 21 iunie, în Cluj au fost montate mai multe unități inteligente de colectare selectivă a deșeurilor stradale. Este vorba de o serie de unitați inteligente, dotate cu panouri solare, care colectează și compactează automat recipientele din platic și deșeurile din hârtie. Containerele sunt dotate și cu senzori care îi anunță pe angajații de la salubritate când acestea se apropie de capacitatea maximă, pentru a fi golite. Sper sa putem avea si noi aceasta solutie civilizata pentru colectarea si reutilizarea deseurilor.

Care este solutia ta?

De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:

*

Soluția ta - Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea metodei noastre de participare:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii careia se adreseaza
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume complet - Vom publica numele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Țara - Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie - Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educație - Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru evidentele noastre statistice.

*

Email - Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Telefon - Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website - Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza un comportament neadecvat.

Poza proprie - Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.