Sanatate Publica: Cudalbi- Ambulanta pentru Centrul de Permanenta Medicala

Nume : Agache Ionut
Tara : Romania
Data : 31.12.2020
Profesie : Economist
Organizatie : Asociatia Centrul de Dezvoltare SMART
Institutie tinta : UAT Cudalbi
Stadiul problemei :

Viteza cu care raspund ambulantele la solicitarile de urgenta este foarte diferita. In unele cazuri distantele la care lucreaza ambulantele sunt mici, dar traficul si alte probleme pot conduce la intarzieri, pe cand transporturile din mediul rural implica o durata si uneori un teren mai dificil. Stabilirea celei mai bune amplasari geografice si folosirii resurselor de cele mai multe ori limitate, este o problema intrinseca a serviciilor de ambulanta. Populatia deservita este in mare parte imbatranita, prin reducerea activitatii industriale din regiune si prin migratie, cu varsta de peste 60 de ani, ceea ce implica nevoi crescute de servicii de urgenta prespitaliceasca pentru acest grup. Zilnic numeroase de ambulante sunt scoase din stare de operativitate din cauza defectiunilor tehnice. Aceasta situatie afecteaza grav capacitatea operativa a serviciilor publice de ambulanta si SMURD, populatia fiind in situatia de a nu putea beneficia de servicii de medicina de urgenta acolo unde este nevoie. Existenta unei ambulante la Centrul de Permanenta Medicala din Cudalbi va contribui la reducerea timpului de interventie la cazurile solicitate.Solutii primite de la cetateni

Agache Ionut

Agache Ionut, Romania, Economist (18.01.2021)

A. Dotare ambulanță: 1. Echipamente pentru manevrarea, imobilizarea și transportul pacientului; 2. Aparatură/ Echipamente pentru resuscitare; 3. Aparatură monitorizare- defibrilare- evaluare- administrare medicamente; 4. Materiale sanitare; 5. Medicamente și soluții; 6. Echipament de protecție; 7. Materiale și dispozitive auxiliare; 8. Aparate pentru comunicații și avertizare;B. Finanțare: 1. Accesarea de fonduri nerambursabile pentru dotarea cu ambulanță a Centrului de Permanență Medicală din comuna Cudalbi; 2. Preluarea unei ambulanțe de la SAJ Galați; 3. Achiziționarea unei ambulanțe pentru Centrul de Permanență Medicală din fonduri proprii ale UAT Cudalbi; 4. Sponsorizări și donații obținute de la persoane care vor să contribuie la creșterea bunăstării locuitorilor din comuna Cudalbi prin dotarea cu o ambulanță a Centrului de Permanență Medicală;


Care este solutia ta?

De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:

*

Soluția ta - Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea metodei noastre de participare:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii careia se adreseaza
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume complet - Vom publica numele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Țara - Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie - Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educație - Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru evidentele noastre statistice.

*

Email - Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Telefon - Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website - Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza un comportament neadecvat.

Poza proprie - Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.