Mediu: Cudalbi: Amenajare parc public

Nume : Agache Ionut
Tara : Romania
Data : 16.03.2018
Profesie : Economist
Organizatie : Asociatia Centrul de Dezvoltare SMART
Institutie tinta : Primaria Comunei Cudalbi, judetul Galati
Stadiul problemei :

Spațiile verzi sunt binecunoscute pentru beneficiile lor estetice, ecologice și psihologice. Gândite de om ca opere de artă desprinse din natură și create cu ajutorul naturii, ele scot omul din trepidația cotidiană, iar specialiștii confirmă virtuțile lor recreaționale, prin ruptura față de trepidația zilnică. Timpul petrecut în natură este mai mult decât odihnă, deoarece crește măsurabil puterea de concentrare și remontează psihicul. Oportunitatea amenajării unui parc este justificată de necesitatea punerii în valoare a spațiului și a creării în zonă a unui loc de recreere, promenadă și joacă pentru locuitorii comunei Cudalbi și a vizitatorilor. Amenajarea în comună a unui loc adecvat care să asigure locuitorilor condiții pentru mișcare în aer liber, în condiții de siguranță cât și amenajarea unei zone care să fie o adevarată oază de liniște și verdeață, care să ofere o priveliște relaxantă tuturor categoriilor de vârsta va contribui la păstrarea și îmbunătățirea stării de sănătate a locuitorilor. Amenajarea unui parc public va pune în evidenţă potenţialul natural al zonei care permite realizarea unui parc tematic bine organizat, cu soluţii arhitectonice originale care să se integreze în ansamblul existent.Solutii primite de la cetateni

Agache Ionut

Agache Ionut, Romania, Economist (10.04.2018)

A. Amplasare- Locul unde a functionat vechea scoala- str. Stefan cel Mare, nr. 92    B. Dotari: 1. Teren de joaca pentru copii, avand urmatoarele dotari: a) Tobogane: pentru diferite grupe de varsta b) Leagane: pentru diferite grupe de varsta: c) Balansoar: diferite forme si pentru mai multe grupe de varsta d) Carusel e) Groapa cu nisip f) Trambulina g) Roata h) Masa tenis i) Mocheta cauciucata 2. Foisor 3. Banci 4. Arbori 5. Alei 6. Flori 7. Gazon 8. Mese de sah 9. Zona de miscare dotata cu echipamente de fitness in aer liber 10. Panou escalada 11. Tiroliana 12. Post de paza si/sau camere de supraveghere 13. Iluminat public 14. Colectarea selectiva a deseurilor 15. Cismea apa 16. Toaleta    C) Finantare: 1) Accesarea de fonduri nerambursabile de catre UAT Cudalbi pentru amenajarea unui parc public; 2) Amenajarea unui parc public din fonduri proprii ale UAT Cudalbi; 3) Obtinerea de sponzorizari pentru amenajarea unui parc public in comuna Cudalbi.


Care este solutia ta?

De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:

*

Soluția ta - Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea metodei noastre de participare:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii careia se adreseaza
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume complet - Vom publica numele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Țara - Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie - Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educație - Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru evidentele noastre statistice.

*

Email - Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Telefon - Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website - Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza un comportament neadecvat.

Poza proprie - Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.