Consumatori: Cudalbi- Apa in regim restrictionat

Nume : Agache Ionut
Tara : Romania
Data : 20.04.2018
Profesie : Economist
Organizatie : Asociatia Centrul de Dezvoltare SMART
Institutie tinta : Asociaţia de Dezvoltarea Intercomunitarã Serviciul Regional Apã Galaţi
Stadiul problemei :

Se presupune că suntem norocoși să avem apă curentă la robinetele de acasă. Dar unde mai sunt beneficiile, dacă norocul se oprește la stadiul de idee, în realitate dându-ne mai mult bătaie de cap și provocându-ne frustrare? Este dreptul nostru de a ne folosi cum se cuvine de apa din casele noastre, nu să o evităm și să ne cheltuim banii pe apa îmbuteliată, care în fond numai sănătoasă nu este, fiindcă știm cu toții că plasticul din care sunt făcute sticlele se descompune și se “revarsă” în apă la fiecare schimbare de temperatură.Locuitorii comunei Cudalbi din județul Galați nu beneficiază non-stop de apă curentă de la robinet. În multe zile aceasta este furnizată doar dimineața și seara sau are presiunea scăzută. Cu această ultimă problemă se confruntă mai ales cudălbenii din zonele mai înalte ale comunei sau cei care locuiesc la bloc. Din cauza furnizării apei doar dimineața și seara elevii nu au acces mereu la apă potabilă și sunt nevoiți să-și care apă de baut în ghiozdan iar locuitorii care au facut investiții și folosesc apa curentă în baie/ bucătărie nu beneficiază de confortul dorit.Solutii primite de la cetateni

Agache Ionut

Agache Ionut, Romania, Economist (17.05.2018)

1. Aducțiunea apei în comuna de la foraje din județul Vrancea; (ex. Tecuci, Galați); 2. Dezvoltarea capacitatii de inmagazinare a apei prin cresterea numarului de rezervoare.


Agache Ionut

Agache Ionut, Romania, Economist (17.05.2018)

1. Cresterea numărului de puturi forate prin care se extrage apa; 2. Cresterea capacitatii de extragere a apei din subteran prin dotarea cu echipamente noi si performante; 3. Dezvoltarea capacitatii de inmagazinare a apei prin cresterea numarului de rezervoare;


Care este solutia ta?

De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:

*

Soluția ta - Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea metodei noastre de participare:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii careia se adreseaza
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume complet - Vom publica numele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Țara - Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie - Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educație - Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru evidentele noastre statistice.

*

Email - Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Telefon - Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website - Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza un comportament neadecvat.

Poza proprie - Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.