Transport: Cudalbi- Asfaltare drumuri

Nume : Agache Ionut
Tara : Romania
Data : 15.12.2017
Profesie : Economist
Organizatie : Asociatia Centrul de Dezvoltare SMART
Institutie tinta : Primaria Comunei Cudalbi, judetul Galati
Stadiul problemei :

Lipsa unei infrastructuri de transport adecvate poate sufoca dezvoltarea, iar economia locala stagneaza sau chiar înregistreaza un regres. Accesul dificil (masurat in timp si cost) spre zonele cu functiuni economice, rezidentiale sau de agrement ale unei regiuni face ca acea regiune sa fie mai puţin atractiva atat pentru mediul de afaceri, cat si pentru populatie. Costurile mari de transport al marfurilor (fie ca vorbim de materii prime, semifabricate sau de produse finite) si deplasarea in conditii dificile a persoanelor intr-o anumita zona sunt factori ce descurajeaza investitiile economice si conduc la declinul treptat al acelei zone. Dezvoltarea infrastructurii de transport reprezinta o conditie necesara pentru implementarea cu succes si a celorlalte prioritati ale administratiei publice locale ale comunei Cudalbi, contribuind la cresterea mobilitatii persoanelor si a marfurilor, la combaterea izolarii zonelor subdezvoltate, si nu in ultimul rand, la dezvoltarea infrastructurii de transport regionale si locale. O infrastructura de transport eficienta contribuie la cresterea competitivitatii economice, faciliteaza integrarea in economia europeana si permite dezvoltarea de noi activitati pe piata interna. Implementarea unui proiect prin care sa se realizeze asfaltarea drumurilor din comuna Cudalbi va trebui sa atinga toate cele trei dimensiuni ale conceptului dezvoltarii durabile: dimensiunea ecologica, economica si sociala. Dimensiunea ecologica priveste consumul si productia durabila, conservarea si managementul resurselor natural, schimbarile climatice si energia verde. Dimensiunea economica se refera la dezvoltarea socio-economica (prosperitate economica) si transportul durabil iar dimensiunea sociala vizeaza incluziunea sociala, schimbarile demografice si sanatatea publica.


Care este solutia ta?

De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:

*

Soluția ta - Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea metodei noastre de participare:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii careia se adreseaza
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume complet - Vom publica numele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Țara - Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie - Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educație - Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru evidentele noastre statistice.

*

Email - Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Telefon - Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website - Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza un comportament neadecvat.

Poza proprie - Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.