Alta Categorie: Cudalbi- Cainii fara stapan

Nume : Agache Ionut
Tara : Romania
Data : 12.05.2020
Profesie : Economist
Organizatie : Asociatia Centrul de Dezvoltare SMART
Institutie tinta : Primaria Cudalbi
Stadiul problemei :

Cainii fara stapan/ maidanezi reprezinta un factor de mediatizare intensiva in special datorita cazurilor de atacuri asupra oamenilor.De-a lungul timpului, la nivel national au fost realizate o serie de demersuri pentru rezolvarea acestei probleme. Solutiile s-au succedat cu rapiditate, fara ca proiectele demarate sa aiba si o finalitate si situatiile extreme au determinat adoptarea de masuri radicale. Cauza efectivului numeros de caini fara stapan este admisa ca fiind aceeasi atat de autoritati, cat si de iubitorii de animale: lipsa programelor eficiente de sterilizare a cainilor cu sau fara stapan, alaturi de abandonul constant al puilor sau adultilor nedoriti. Multi proprietari considera in mod eronat ca animalul va fi mai sanatos dupa actul reproductiv, ca daca acesta va fi sterilizat nu va mai fi eficient in apararea curtii si prin urmare prefera sa lase masculii temporar liberi si se opun sterilizarii. In comuna Cudalbi sunt zone unde intalnim caini comunitari din cauza carora parintii trebuie sa insoteasca prescolarii/ elevii de gimnaziu in drumul lor catre unitatile de invatamant, catre locurile de joaca sau magazinele alimentare. Pericolul reprezentat de acestia trebuie sa faca autoritatile sa se aplice masuri care sa stopeze fenomenul.Solutii primite de la cetateni

Agache Ionut

Agache Ionut, Romania, Economist (29.05.2020)

1. Demararea unei campanii de constientizare si responsabilizare a cetatenilor cu privire la avantajele sterilizarii cainilor cu/ fara stapan, dar si in scopul cresterii adoptiilor de caini fara stapan pentru evitarea aplicarii masurii prevazute de lege, respectiv eutanasierea animalelor care nu sunt adoptate in termenul prevazut de lege; 2. Sanctionarea persoanelor care abandoneaza caini in domeniul public/ privat al comunei; 3. Sterilizarea in masa este o solutie pentru salvarea si pentru reducerea numarului de caini fara stapan din comuna Cudalbi; 4. Educarea populatiei privind responsabilitatea detinerii unui caine; 5. Incurajarea adoptiilor de caini fara stapan; 6. Infiintare serviciu public de gestionare a cainilor fara stapan sau delegarea atributiilor catre un operator privat pentru capturarea, identificarea, ingrijirea si sterilizarea cainilor fara stapan; 7. Controlul reproductiei canine prin sterilizare sau eutanasiere; 8. Subventionarea programelor de sterilizare a cainilor din comuna Cudalbi; 9. Incheierea de parteneriate cu ONG-uri care au ca scop ingrijirea/ ajutorarea animalelor fara stapan;


Care este solutia ta?

De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:

*

Soluția ta - Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea metodei noastre de participare:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii careia se adreseaza
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume complet - Vom publica numele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Țara - Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie - Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educație - Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru evidentele noastre statistice.

*

Email - Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Telefon - Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website - Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza un comportament neadecvat.

Poza proprie - Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.