Mediu: Cudalbi- Extindere sistem colectare apa uzata si statie epurare

Nume : Agache Ionut
Tara : Romania
Data : 15.12.2017
Profesie : Economist
Organizatie : Asociatia Centrul de Dezvoltare SMART
Institutie tinta : Primaria Comunei Cudalbi, judetul Galati
Stadiul problemei :

Dezvoltarea economica si sociala durabila a unei localitati depinde in mare masura de amploarea echiparii edilitare a acesteia, de asigurarea tuturor utilitatilor necesare desfasurarii activitatii potentialilor investitori sau consumatori, prin ridicarea standardului de viata. Existenţa unui sistem de apă centralizat in localitatea Cudalbi conduce la formarea unor debite însemnate de ape uzate. Colectarea si evacuarea acestor ape uzate menajere fara o epurare corespunzatoare mecano-biologica si tertiara ar contribui la creşterea conţinutului mediului inconjurator in poluanti peste limitele admise tinand seama de gradul de dilutie asigurat si compromiterea acestuia ca mediu. Pentru a evita construirea a numeroase fose septice in intravilanul localitătii care ar constitui de asemenea surse potentiale de poluare pentru mediul inconjurator sau utilizarea modalitatilor enumerate anterior este necesara si oportuna extinderea reţelei de alimentare cu apa, a celei de canalizare si reabilitarea statiei de epurare existenta depasita din punct de vedere al tehnologiei de epurare cat si a capacitatii instalate. In prezent pe teritoriul comunei Cudalbi exista un sistem centralizat de alimentare cu apa din sursa subterana ce poate asigura o parte din necesarul de apa al localitatii. Sistemul actual de canalizare al comunei Cudalbi constă dintr-o reţea cu o lungime de aproximativ 4000 m, care deserveşte zona centrală a comunei situată în centrul judetului Galati. Apele uzate menajere de la populatia racordata la canalizarea comunei, de la institutiile publice si apele uzate menajere si tehnologice provenite de la o parte din agentii economici sunt colectate de o retea de canalizare in sistem unitar si transmise intr-o statiei de epurare ape uzate care este amplasata in partea de sud a localitatii. Gospodăriile individuale neracordate la sistemul de canalizare evacuează apele uzate în haznale de tip rural.Solutii primite de la cetateni

Agache Ionut

Agache Ionut, Romania, Economist (23.02.2018)

Infiintarea si extinderea sistemului de canalizare si a statiei de epurare de catre un operator regional organizat sub forma unei asociatii de dezvoltare intercomunitara.


Agache Ionut

Agache Ionut, Romania, Economist (23.02.2018)

Infiintarea si extinderea sistemului de canalizare si a statiei de epurare a apelor uzate din fonduri proprii ale UAT Cudalbi


Agache Ionut

Agache Ionut, Romania, Economist (23.02.2018)

Accesarea de fonduri nerambursabile de catre UAT Cudalbi pentru lucrari de infiintare si extindere sistem de canalizare si statie de epurare a apelor uzate.


Care este solutia ta?

De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:

*

Soluția ta - Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea metodei noastre de participare:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii careia se adreseaza
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume complet - Vom publica numele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Țara - Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie - Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educație - Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru evidentele noastre statistice.

*

Email - Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Telefon - Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website - Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza un comportament neadecvat.

Poza proprie - Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.