Educatie: Cudalbi- Lipsa echipamentelor necesare pentru învățământul în sistem on-line

Nume : Agache Ionut
Tara : Romania
Data : 27.11.2020
Profesie : Economist
Organizatie : Asociatia Centrul de Dezvoltare SMART
Institutie tinta : Liceul Tehnologic Nr. 1 Cudalbi si Scoala Gimnaziala
Stadiul problemei :

Începând cu 11 martie 2020, ca urmare a deciziei Ministerului Educației și Cercetării de a suspenda cursurile față-în-față, sistemul de învățământ s-a orientat către practici noi de comunicare și de cooperare prin care să asigure continuitatea învățării și funcționarea organizațională. Școala on-line a luat educația românească pe nepregătite, iar măsurile de distanțare socială și igienă suplimentare le-au dat bătăi de cap părților implicate. Învățământul în sistem on-line pare greu de făcut în România în condițiile în care aproape 40% dintre elevi nu au participat la cursurile on-line din semestrul al II-lea al anului școlar precedent. Cauzele sunt multiple: de la lipsa accesului la internet, la lipsa tabletelor sau a dispozitivelor electronice cu care să se poată conecta la platformele de învățământ, uneori lipsa cunoștințelor necesare pentru a putea accesa platformele on-line sau chiar nepriceperea profesorilor în materie de folosire a dispozitivelor electronice. Pentru elevii din medii defavorizate, începutul de an scolar, în sistem on-line, s-a dovedit un experiment ratat deoarece echipamentele necesare conectării la învățământul on-line lipsesc din mare parte a gospodăriilor, iar accesul la educație- un drept prevăzut de Constituția României- este îngrădit.



Solutii primite de la cetateni

Agache Ionut

Agache Ionut, Romania, Economist (18.01.2021)

A. Echipamente necesare: 1. Tablete; 2. Laptop-uri; 3. Sisteme desktop + monitor; 4. Sisteme all-in-one; 5. Camere web; 6. Videoproiectoare + ecrane de proiecție; 7. Table interactive; 8. Tablete grafice;



B. Servicii: 1. Servicii de internet pentru echipamente; 2. Sistem management dispozitive; 3. Servicii gazduire a paginilor web, de prelucrare a datelor și activități conexe;



C. Cursuri: 1. Cursuri de competențe digitale pentru profesori; 2. Instruirea elevilor și a părinților pentru utilizarea corectă a platformelor educaționale și a echipamentelor necesare conectării la învățământul în sistem on-line;



D. Finanțare: 1. Accesarea de fonduri nerambursabile pentru dotarea cu echipamente necesare pentru învățământul în sistem on-line, prin Programul Operațional Competitivitate, Axa prioritară 2 – Tehnologia Informației şi Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă, Prioritatea de investiții 2c. – Consolidarea aplicațiilor TIC pentru e-guvernare, e-învățare, e-incluziune, e-cultură, e-sănătate, Obiectiv specific OS2.4 – “Creșterea gradului de utilizare a Internetului” ; 2. Echipamente necesare pentru învățământul în sistem on-line achizitionate din fonduri proprii ale UAT Cudalbi; 3. Sponsorizări din partea persoanelor fizice/ juridice care doresc să susțină achiziția de echipamente necesare pentru învățământul în sistem on-line;


Care este solutia ta?

De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:

*

Soluția ta - Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea metodei noastre de participare:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii careia se adreseaza
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume complet - Vom publica numele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Țara - Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie - Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educație - Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru evidentele noastre statistice.

*

Email - Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Telefon - Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website - Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza un comportament neadecvat.

Poza proprie - Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.