Mediu: Cudalbi- Lucrari de igienizare a albiei paraului Gerului si a afluentilor sai

Nume : Agache Ionut
Tara : Romania
Data : 31.07.2020
Profesie : Economist
Organizatie : Centrul de Dezvoltare SMART
Institutie tinta : Primaria Cudalbi
Stadiul problemei :

Cursurile de apă constituie o importantă bogăţie naturală a unei ţări. Amenajarea şi utilizarea complexă şi raţională a resurselor hidrografice au rol esenţial în activitatea economică şi socială. Salubrizarea cursurilor de apă și realizarea și întreținerea șanțurilor și rigolelor în localitate pentru asigurarea secțiunilor de scurgere a apelor mari contribuie la diminuarea riscului de inundații. Dacă lucrările de salubrizare și îndepărtare a vegetației sunt luate la timp și realizate în mod corespunzator, se diminuează în mod radical efectele inundațiilor care se pot produce, ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase.Solutii primite de la cetateni

Agache Ionut

Agache Ionut, Romania, Economist (31.07.2020)

1. Sanctionarea persoanelor care arunca deseuri in albia paraului Gerului si a afluentilor sai;2. Organizarea de campanii de ecologizare a albiei paraului Gerului, cu ajutorul voluntarilor si a persoanelor beneficiare de venit minim garantat;3. Organizarea unei campanii de constientizare a pericolelor la care se expune comunitatea daca albia paraului nu este mentinuta conform normelor in vigoare.


Care este solutia ta?

De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:

*

Soluția ta - Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea metodei noastre de participare:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii careia se adreseaza
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume complet - Vom publica numele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Țara - Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie - Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educație - Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru evidentele noastre statistice.

*

Email - Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Telefon - Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website - Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza un comportament neadecvat.

Poza proprie - Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.