Sanatate Publica: Cum vor arata spitalele romanesti in urmatorii ani

Nume : Radu Oprea
Tara : Romania
Data : 29.10.2014
Profesie : Economist
Organizatie : Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania
Institutie tinta : Ministerul Sanatatii
Stadiul problemei :

Ministerul Sănătății a elaborat „Strategia Națională de Sănătate 2014-2020”, intitulată „Sănătate pentru prosperitate”. La capitolul „Dezvoltarea infrastructurii de sănătate la nivel național, regional și local în vederea reducerii inechității în accesul la serviciile de sănătate” se aruncă o privire înspre clădirile pe frontispiciul cărora stă scris Spital, Clinică sau Institut.

S-a constatat ca exista clădiri de peste un secol, infrastructură concepută acum 50-60 ani, rețea de spitale fragmentată, dificultăți în adoptarea tehnologiilor moderne din pricina limitărilor fizice intrinseci ale clădirilor sau lipsa facilităților pentru un acces fizic. Astfel fiind situația, MS a constituit o rețea strategică a spitalelor în care se vor orienta investițiile în infrastructură, conform viziunii privind „dezvoltarea și prioritățile în finanțarea investițiilor din sectorul de sănătate în perioada 2014-2010 care să contribuie la atingerea obiectivului de perfomanță propus pentru acest nivel de servicii”. Ameliorarea sau construcția clădirilor se va face, conform raportului, apelând la bugetul național, bugetele locale ori la diverse surse externe precum fondurile structurale, Banca Mondială, guvernele elvețian sau norvegian. Măsurile pe care MS le are în vedere presupun raționalizarea și transformarea spitalelor locale, dezvoltarea și raționalizarea spitalelor județene / regionale / de nivel național și aducerea la standarde moderne de funcționare a infrastructurii serviciilor de oncologie și radioterapie. Sursa: http://politicidesanatate.ro/cum-vor-arata-spitalele-romanesti-urmatorii-6-ani/

Ce alte masuri ar trebui luate pentru modernizarea spitalelor romanesti?



Solutii primite de la cetateni

Mihai SERBAN

Mihai SERBAN, Romania, psiholog (03.10.2018)

Pentru creșterea eficientizării spitalelor transparența trebuie să fie totală. Așa oricine ar putea vedea diferențele de costuri, faptul ca unele spitale sacrifică menirea lor de a fi, ajungând la cheltuieli cu medicamentele apropiate de 0, pentru a acoperi alte cheltuieli


Mihai SERBAN

Mihai SERBAN, Romania, Psiholog (02.10.2018)

Investiția în reabilitarea spitalelor cu accent pe infrastructură, echipamente performante și pregătirea personalului astfel încât să se poată să oferi servicii medicale de înaltă calitate.


Care este solutia ta?

De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:

*

Soluția ta - Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea metodei noastre de participare:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii careia se adreseaza
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume complet - Vom publica numele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Țara - Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie - Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educație - Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru evidentele noastre statistice.

*

Email - Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Telefon - Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website - Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza un comportament neadecvat.

Poza proprie - Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.