Ajutor Umanitar: Galati: Parcuri pentru copii

Nume : Alina Dumitriu
Tara : Romania
Data : 01.11.2011
Profesie : inginer
Organizatie : nici una
Institutie tinta : primarie
Stadiul problemei :

Din ce in ce mai multe parcuri pentru copii in care accesul este gratuit, la fel si folosirea tuturor obiectelor din locurile de joaca, sunt asaltate de particulari cu diverse alte jucarii mult mai frumos colorate si bineinteles care percep o taxa exagerat de mare. Astfel plimbarea in parc cu copilul devine pentru parintii cu venituri reduse o reala problema. Acestia au de ales: isi tin copiii printre blocuri, sau merg in parc si se uita neputinciosi la copiii lor cum plang cand ii vad pe altii cum se joaca in locurile contra cost (mult mai frumoase), pentru ca ei nu-si permit sa scoata din buzunar zilnic 20-30 de ron, pentru 3 minute pe o masinuta costa 3 ron! Propunere: Interzicerea amplasarii de locuri de joaca contra cost in parcurile gratuite pentru copii. Mutarea tuturor locurilor de joaca contra cost intr-un loc special amenajat pe un teren al primarii. In acest fel ni se da posibilitatea sa alegem: mergem intr-un parc gratuit sau mergem intr-un parc contra cost.

Care este solutia ta?

De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:

*

Soluția ta - Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea metodei noastre de participare:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii careia se adreseaza
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume complet - Vom publica numele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Țara - Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie - Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educație - Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru evidentele noastre statistice.

*

Email - Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Telefon - Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website - Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza un comportament neadecvat.

Poza proprie - Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.