Cetatenie Activa: Igienizare plaja Modern

Nume : Mihai SERBAN
Tara : Romania
Data : 07.10.2018
Profesie : psiholog
Organizatie : Nu este relevant.
Institutie tinta : Primaria Constanta
Stadiul problemei :

Majoritatea constănțenilor evită să meargă în vârful sezonului estival la plajă în stațiunea Mamaia, din cauza aglomerației. Foarte mulți turiști, puține locuri de parcare, plus prețurile piperate la toate serviciile și produsele. Așa că principala atracție pentru constănțeni este plaja Modern. Doar că pentru a ajunge aici, trebuie străbătut un adevărat labirint al mizeriei și mirosurilor neplacute. Problema nu este de ieri, de azi, ci a devenit o marcă înregistrată a indiferenței Primăriei Constanța. Duminică, 5 august 2018, scările care coboară de la restaurantul Zorile către plaja Modern. Încă de la primii pași, miros înțepător de WC public. Prin iarba înaltă, prin desișurile de copaci și arbuști, și-au făcut nevoile, deopotrivă, și oamenii și animalele. Cu cât cobori mai mult, experimentezi și alte mirosuri, ajungând la groaznicele mirosuri de hoituri. Grămezile de gunoaie sunt uriașe, concentrate în locurile unde, odinioară, erau pubele de gunoi. Au mai rămas doar niște cadre ruginite, care susțineau, cel mai probabil cu mulți ani în urmă, recipiente pentru deșeuri. Oamenii își strâng gunoaiele de pe plajă, dar nu au unde să le arunce, așa că le abandonează pe trepte, din lipsă de alte soluții. Alții urcă sutele de trepte cu sacii de gunoi, însă, chiar și sus când ajung, nu au ce să facă. Pur și simplu nu există pubele, coșuri de gunoi. Iarba înaltă, roiurile de insecte și țânțari sunt semne că de mult timp nu s-a mai intervenit în zonă. La baza scărilor, când ajungi pe plajă, câțiva dulăi te întâmpină calmi. Se așează strategic, știind că cei care pleacă de pe plajă mai au cu ei ceva mâncare, pe care le-o cedează, de cele mai multe ori, generoși.Solutii primite de la cetateni

Ene  Lavinia

Ene Lavinia, Romania, student (16.01.2019)

O potențială soluție o reprezintă intervenția periodică a firmei Polaris M Holding pentru igienizarea zonei, amplasarea unor coșuri de gunoi la ambele capete ale scărilor pentru ca fiecare cetățean sa aibă unde sa isi arunce gunoiul, iar in ceea ce privește câinii fără stăpân ar trebui ca o firma de ecarisaj sa-și facă datoria și astfel ar putea fi combătut acest fenomen deranjant.


Mihai SERBAN

Mihai SERBAN, Romania, psiholog (09.10.2018)

Este necesara intervenția de urgenta in zona plajei Modern, pentru a fi igienizata si eliberata de câinii comunitari care pun in pericol siguranța si sănătatea publica.


Care este solutia ta?

De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:

*

Soluția ta - Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea metodei noastre de participare:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii careia se adreseaza
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume complet - Vom publica numele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Țara - Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie - Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educație - Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru evidentele noastre statistice.

*

Email - Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Telefon - Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website - Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza un comportament neadecvat.

Poza proprie - Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.