Antreprenoriat: Masuri de sprijin necesare stimularii afacerilor din zonele rurale, judetul Vrancea

Nume : Radu Adrian Oprea
Tara : Romania
Data : 22.06.2021
Profesie : Economist
Organizatie : Asociatia PTIRSE
Institutie tinta : Primaria, Consiliul Judetean
Stadiul problemei :

Un sfert din unitatile HoReCa risca sa intre in faliment, iar proportia acestora ar putea creste la o treime daca Guvernul nu va acorda ajutoarele de stat destinate acestui sector. Pe langa sprijinul guvernamental, agentii economici au nevoie de sprijin si la nivel local, constand in reduceri de taxe, scutiri de taxe, esalonari de datorii etc. De asemenea, Guvernul mai are datoria sa despagubeasca sectorul de profil, din cauza restrictiilor impuse in perioadele de stare de urgenta si alerta. Afacerile din HoReCa au fost inchise din lipsa fluxurilor financiare si a predictibilitatii. Estimarile arata ca 10% este pierderea inregistrata de HoReCa din incasarile de dupa perioada in care au fost inchise (sursa: Monitorul de Vrancea). Zonele cu potential turistic au nevoie de acces la finantare atat pentru dezvoltarea infrastructurii, cat si pentru dezvoltarea afacerilor existente precum si pentru initierea de start-up-uri. Mediul de afacei local are nevoie de un parteneriat solid cu autoritatile publice, pentru dezvoltarea de noi proiecte si cresterea numarului de turisti.Solutii primite de la cetateni

Dezbatere publica Start Up Smart 2.0, Soveja

Dezbatere publica Start Up Smart 2.0, Soveja, Romania, Nu este cazul (29.06.2021)

- Schema de minimis la nivelul CJ pentru finantarea actiunilor de economie sociala pentru dezvoltarea activitatilor si produselor traditionale judetului.
- Realizarea de lucrari pentru aducerea apei potabile in comune.
- Sprijin pentru dezvoltarea turismului.
- Dezvoltarea proiectelor de agroturism; dezvoltarea statiunii Soveja.
- Realizarea ADI - ITI Buzau, Prahiva, Vrancea si dezvoltarea viticulturii si turismului.
- Realizarea unui proiect de mocanita Soveja - Lepsa
- Birou unic IMM in cadrul CJ.

Care este solutia ta?

De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:

*

Soluția ta - Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea metodei noastre de participare:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii careia se adreseaza
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume complet - Vom publica numele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Țara - Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie - Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educație - Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru evidentele noastre statistice.

*

Email - Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Telefon - Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website - Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza un comportament neadecvat.

Poza proprie - Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.