Taxe si Impozite: Obligativitatea folosirii timbrelor fiscale pentru eliberari documente

Nume : Dan Orac
Tara : Romania
Data : 25.04.2014
Profesie : Inginer
Organizatie : GAL Buzau - Crivatul de SE
Institutie tinta : Ministerul de Finante
Stadiul problemei :

Timbrele fiscale se folosesc, printre altele, pentru taxarea eliberarii unor documente oficiale (CI, cazier juridic, viza flotant etc). Un exemplu concludent este in cazul solicitarii unui cazier judiciar de la politie. In afara de cererea completata pe loc, se plateste o taxa la CEC si se cumpara un timbru fiscal de 2 lei de la oficiile postale, acolo unde este disponibil. De obicei la coada la oficiul postal se asteapta 30 min si la CEC la fel. Aceasta este o practica invechita, ineficienta si consumatoare de timp pentru persoane fizice si pentru reprezentantii persoanelor juridice.


Solutii primite de la cetateni

Frosin Victorita

Frosin Victorita, Romania, Asistent social (25.04.2014)

O solutie ar fi deschiderea unor conturi la banci unde sa fie platite aceste taxe...
Iulian Cazacu

Iulian Cazacu, Romania, Economist (25.04.2014)

O solutie ar fi contopirea celor doua taxe (aferenta timbrului fiscal si taxa platita la CEC) si plata acesteia intr-un singur loc.

Pana cand acest lucru este posibil se pot vinde timbre fiscale si la sectia de politie/alta institutie unde se solicita.

Care este solutia ta?

De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:

*

Soluția ta - Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea metodei noastre de participare:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii careia se adreseaza
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume complet - Vom publica numele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Țara - Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie - Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educație - Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru evidentele noastre statistice.

*

Email - Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Telefon - Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website - Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza un comportament neadecvat.

Poza proprie - Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.