Transport: Parcari si spatii de campare pe TRANSFAGARASAN si TRANSALPINA

Nume : Gâdei Doina
Tara : Romania
Data : 23.09.2010
Profesie : ziarist
Organizatie : Nu este relevant
Institutie tinta : Ministerul Transporturilor, Ministerul Mediului
Stadiul problemei :

Pe cele doua drumuri nu exista spatii de parcare si odihna in afara de o parcare privata,cu taxa de 5 RON pe TRANSAFARASAN,in preajma cabanelor,ori la Rânca in statiune. In restul traseului nu se poate opri nicaieri in siguranta, in spatii amenajate. In Andora am vazut pe distanta de 10-12 km., 4-5 parcari(in preajma apei)dotate du mese si banci, gratare mari,cosuri de gunoi si toalete ecologice, spatii cochete cu mobilier facut din lemn si piatra,totul curat si imbietor la popas. Am o posibila solutie pentru finantare: cred ca niciun turist nu ar refuza o "taxa de Transfagarasan" de 10 RON, daca aceasta s-ar duce direct spre amenajarea si intretinerea spatiilor de parcare.


Solutii primite de la cetateni

Andrei Tache

Andrei Tache, Romania, Student (27.09.2010)

Sunt student la arhitectura si cred ca pentru probleme de acest gen (amenajarea teritoriului) exista foarte multe solutii. Mai mult, se pot rezolva eficient, nu prin licitatie, achizitie de mobilier si instalare (pentru ca asta s-ar face sigur daca ar fi bani).

Pentru problema transfagarasanului si probleme asemanatoare va propun urmatoarea solutie: Concurs de proiecte pentru studenti la arhitectura si arte, pentru realizarea de mobilier pentru spatiu public, realizat din materiale refolosite. Studentii de arhitectura au in fiecare an practica timp de 2 saptamani. Practica aceasta s-ar putea transforma usor in ceva util cu rezultate concrete. Multi studenti ar lua cu placere parte la o asemenea actiune. Mana de lucru este creativa, entuziasta si nu costa. Trebuie doar 3 coordonatori, care eventual sa aiba cunostinte de prelucrare a materialelor. Materialele sunt refolosite (si sunt sigur ca exista materialele), deci costurile sunt mici (doar pentru vopsea, suruburi, etc). Asa se poate rezolva usor o problema de acest fel. Printr-o colaborare intre autoritatea responsabila pentru spatii si universitati de arhitectura. Ieftin si eficient.

Care este solutia ta?

De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:

*

Soluția ta - Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea metodei noastre de participare:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii careia se adreseaza
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume complet - Vom publica numele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Țara - Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie - Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educație - Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru evidentele noastre statistice.

*

Email - Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Telefon - Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website - Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza un comportament neadecvat.

Poza proprie - Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.