Mediu: Parcul CFR din Galati

Nume : Oana Iordan
Tara : Romania
Data : 03.11.2010
Profesie : Studenta
Organizatie : Liga Studentilor din Galati
Institutie tinta : Primaria
Stadiul problemei :

Ce ar trebui sa se intample cu Parcul CFR? In Galati nu exista o zona de agrement europeana, unde sa poti petrece timpul liber dupa cum doresti, avand mai multe variante concentrate in acelasi loc. Parcul CFR se afla de mult timp intr-o stare de degradare. Desi este usor accesibil prin mijloacele de transport in comun si private, el nu serveste drept o atractie de petrecere a timpului liber. Ce s-ar putea construi, infiinta si reabilita in Parcul CFR astfel incat sa devina o alternativa viabila de petrecere a timpului liber? Cum vedeti o posibila dezvoltare a acestui parc?

Nota: problema preluata de pe platforma veche de participare.


Solutii primite de la cetateni

Daniel Claudiu Paraschiv

Daniel Claudiu Paraschiv, Romania, Economist (18.11.2010)

Cred ca este destul de greu sa concesionezi spatiul acesta la privat. Este destul de departe de zona centrala a orasului pentru ca un privat sa investeasca in parc si sa isi recupereze investitia la un moment dat-cheltuiala de reabilitare fiind foarte mare. Cred ca o solutie ar fi reabilitarea parcului prin fonduri europene si gasirea unui administrator -privat sau public- privatul avand voie sa invsteasca in activitati pentru timpul liber ca sa poata sa acopere cheltuiala cu intretinerea parcului.

Maftei Daniel Ovidiu

Maftei Daniel Ovidiu, Romania, Student (04.11.2010)

Din moment ce parcul Cfr este unul dintre cele mai mari parcuri este necesara reabilitarea lui. Consider ca o solutie viabila ar reprezenta-o un contract de concesiune, intre institutia locala ce il are in administrare ca si concedent si un concesionar ce se obliga a reabilita parcul transformandu-l intr-un spatiu atractiv asa cum ar trebui sa fie de fapt.

Care este solutia ta?

De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:

*

Soluția ta - Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea metodei noastre de participare:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii careia se adreseaza
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume complet - Vom publica numele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Țara - Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie - Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educație - Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru evidentele noastre statistice.

*

Email - Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Telefon - Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website - Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza un comportament neadecvat.

Poza proprie - Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.