Educatie: Personalul din centrele de plasament

Nume : Ina
Tara : Romania
Data : 29.06.2010
Profesie : Formator
Organizatie : Salvati Copiii
Institutie tinta : AUTORITATEA NAŢIONALĂ PENTRU PROTECŢIA DREPTURILOR COPILULUI
Stadiul problemei :
In centrele de plasament exista de multe ori personal slab pregatit. Slaba pregatire a personalului duce la transformarea copiilor in "masinarii de cersit" si viitori dependenti de sistemul de asistenta sociala, in loc sa-i pregateasca pentru o viata responsabila si independenta.

Solutii primite de la cetateni

Alin

Alin, Romania, Asistent social (29.06.2010)

Solutie:
1. O atentie mai mare in selectarea personalului ce urmeaza sa lucreze cu copii din centrele de plasament.
2. Elaborarea unui program de instruire pentru lucratorii sociali din centrele de plasament, in colaborare cu organizatii nonguvernamentale din domeniul de interes.
3. Alocarea de timp suficient pentru parcurgerea etapelor din programul de instruire.
4. Organizatiile partenere din elaborarea programului de instruire pentru lucratorii sociali, pun la dispozitie formatori in procesul de formare, care vor oferi si consultanta ulterioara.
5. Organizarea de sesiuni de informare pe tematica drepturilor copilului pentru pesonalul si copiii din centrele de plasament, de catre organizatia/organizatiile partenere. Sesiunile se vor finaliza prin punerea in scena de catre copiii participanti, a unor situatii ipotetice de incalcare a drepturilor copilului.

silvia misu

silvia misu, Romania, formator (29.06.2010)

implicarea voluntarilor in a sustine activitati cu copiii din centrele de plasament poate sa ajute la schimbarea atitudinala.
ONG-uri care au voluntari pot sa mearga saptamanal sa faca activitati cu copiii de dezvoltare de abilitati de viata.
participarea la cursuri de dezvoltare a abilitatilor de viata independenta a personalului poate sa fie un criteriu de angajare a persoanalului din centre.
Am avut o experienta foarte buna in centrul de plasament SF Maria din bucuresti aplicand aceste metode.

Care este solutia ta?

De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:

*

Soluția ta - Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea metodei noastre de participare:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii careia se adreseaza
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume complet - Vom publica numele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Țara - Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie - Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educație - Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru evidentele noastre statistice.

*

Email - Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Telefon - Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website - Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza un comportament neadecvat.

Poza proprie - Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.