Agricultura: Pesta porcina africana- o problema nationala sau o falsa epidemie?

Nume : Agache Ionut
Tara : Romania
Data : 24.08.2018
Profesie : Economist
Organizatie : Asociatia Centrul de Dezvoltare SMART
Institutie tinta : Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor
Stadiul problemei :

Pesta porcina africana este o boala care produce mari pagube economice romanilor. Romania a pierdut statutul de tara libera de pesta porcina si nu mai poate exporta carne de porc timp de 3 ani. “Molima a ajuns in 18 judete “rosii”, inclusiv in Bucuresti si judetul Ilfov, iar in alte 12 judete älbastre ”invecinate s-au impus restrictii de comercializare a carnii de porc. In urma cu doua saptamani erau 13 judete cu jocare si 14 in care s-au impus restrictii”. (www.tolo.ro) Acest virus provoaca pierderi enorme si nu sunt putini cei care considera ca aceasta epidemie are drept scop “distrugerea capitalului autohton si aducerea la sapa de lemn a taranului roman”. (www.activenews.ro) Plata despagubirilor pentru animalele ucise si incinerate/ ingropate se va face la valoarea de piata stabilita de catre o comisie, în termen de 90 de zile de la uciderea animalului. Proprietarii de porci din gospodariile taranești risca amenzi cuprinse între 3000 lei și 6000 lei, dacă nu declara animalele bolnave la medicul veterinar in termen de 48 de ore.Solutii primite de la cetateni

Agache Ionut

Agache Ionut, Romania, Economist (31.10.2018)

Informarea cetatenilor de catre medicul veterinar cu privire la modalitatile de prevenire a aparitiei pestei porcine africane.


Agache Ionut

Agache Ionut, Romania, Economist (31.10.2018)

Instalarea de dezinfectoare rutiere la intrarile in localitate.


Agache Ionut

Agache Ionut, Romania, Economist (31.10.2018)

In cazul confirmarii virusului pestei porcine africane si luarea masurilor de sacrificare a suinelor acestea sa fie cantarite si plata contravalorii lor sa se faca la pretul pietei in termen de cel mult 30 de zile de la aplicarea masurii.


Agache Ionut

Agache Ionut, Romania, Economist (31.10.2018)

Impartirea de solutii dezinfectante la toti crescatorii de suine indiferent daca s-a confirmat sau nu un focar in localitate.


Care este solutia ta?

De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:

*

Soluția ta - Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea metodei noastre de participare:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii careia se adreseaza
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume complet - Vom publica numele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Țara - Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie - Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educație - Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru evidentele noastre statistice.

*

Email - Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Telefon - Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website - Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza un comportament neadecvat.

Poza proprie - Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.