Drepturile Omului: Prahova: Lipsa atribuirii o data pe an garsoniere pentru categorii defavorizate

Nume : Vasile Porumbaru
Tara : Romania
Data : 31.03.2011
Profesie : presedinte
Organizatie : ASOCIATIA VIITORUL TINERILOR
Institutie tinta : Sunt vizate Primariile mari, Consiliile judetene
Stadiul problemei :

Vorbim de viata decenta, de integrarea in societate a celor defavorizati in anul 2011. Tin sa va spun ca cei din case de copii nu mai au un ajutor viitor in aceasta tara privind locuinta, autoritatile sunt nepasatoare, prefara sa ii trateze ca asistati sociali si nu se vad politici locale nicaieri in tara pe aceasta problema in parteneriat cu sectorul ONG.........solutia sa avem hotarari fie de CJ fie de consilii locale acolo unde este potential normal.......


Solutii primite de la cetateni

Adina Marina  Calafateanu, Dolj

Adina Marina Calafateanu, Dolj, Romania, Voluntar SEV (05.04.2011)

Cred ca problema ar putea fi mai degraba reformulata in termeni de politici sociale/ politici de locuire pentru tinerii care parasesc centrele de plasamanet. Astfel, nu cred ca poate fi vorba de atribuirea anuala de locuinte sociale insa, cel putin la nivel local, facilitarea obtinerii locuintelor sociale pentru tinerii care parasesc centrele de plasament, dupa majorat, ar putea fi considerata o prioritate. Astfel, solutia cred ca ar putea fi alocarea unor locuinte sociale, in ficare oras/localitate pentru acesti tineri precum si alocarea unor resurse financiare pentru sustinerea cheltuielilor pentru aceste locuinte - suport pe termen limintat. In plus, prioritizarea acestui grup in momentul atribuirii locuintelor de catre Agentia Nationala pentru Locuinte - ANL ar putea constitui o solutie de suport pentru acest grup.

Care este solutia ta?

De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:

*

Soluția ta - Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea metodei noastre de participare:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii careia se adreseaza
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume complet - Vom publica numele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Țara - Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie - Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educație - Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru evidentele noastre statistice.

*

Email - Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Telefon - Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website - Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza un comportament neadecvat.

Poza proprie - Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.