Siguranta Alimentara: Sprijinul fermierilor pentru pagubele provocate de catre pesta porcina africana

Nume : Mihai SERBAN
Tara : Romania
Data : 02.10.2018
Profesie : psiholog
Organizatie : Nu este relevant
Institutie tinta : Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale
Stadiul problemei :

Din datele Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, la această oră există focare de pestă porcină în treisprezece judeţe ale ţării şi au fost incineraţi până acum peste 300.000 de porci. În ceea ce priveşte despăgubirile, din 1603 dosare întocmite până acum, au fost plătite sumele aferente unui numar de 83 de dosare. Ministrul susţine însă că nu va rămâne niciun fermier fără despăguburi, urmând şi o rectificare bugetară. Ulterior, banii vor fi recuperaţi de la Comisia Europeană. " Se aşteaptă o rectificare bugetară pentru alocarea sumelor. Nu rămâne niciun cetăţean fără despăgubiri. Noi am comunicat cu Comisia şi am făcut demersurile necesare în baza Regulamentului 652/ 2014 (de stabilire a unor dispoziţii pentru gestionarea cheltuielilor privind lanţul alimentar, sănătatea şi bunăstarea animalelor, prin care se alocă bani pentru cei afectaţi de pesta porcină), dar şi în baza Regulamentului 1308/ 2013 (privind stabilirea anumitor ajutoare în legătura cu organizarea comună a pieţelor), care vizează sprijin în condiţiile în care apar fenomene adiacente pierderii efectivelor de animale", a mai declarat Petre Daea.Solutii primite de la cetateni

Mihai SERBAN

Mihai SERBAN, Romania, psiholog (03.10.2018)

Pentru fermieri, în lupta cu pesta porcina africana, propun următoarele soluții: • Alocare financiara pentru plata despăgubirilor pentru dosarele întocmite; • Preluarea modelului german; • Crearea de filtre de dezinfecție bio-chimice pentru prevenirea extinderii virusului


Care este solutia ta?

De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:

*

Soluția ta - Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea metodei noastre de participare:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii careia se adreseaza
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume complet - Vom publica numele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Țara - Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie - Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educație - Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru evidentele noastre statistice.

*

Email - Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Telefon - Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website - Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza un comportament neadecvat.

Poza proprie - Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.