Alta Categorie: Copii si batrani ramasi singuri acasa

Nume : Frosin Victorita
Tara : Romania
Data : 25.04.2014
Profesie : Asistent social
Organizatie : nu e cazul
Institutie tinta : DGASPC Galati,Primariile,Consiliile locale ,ONG
Stadiul problemei :

Plecarea unei parti importante din populatia activa la munca in strainatate a lasat in urma doua categorii sociale care au cea mai mare nevoie de grija acestora, respectiv batranii si copiii.


Solutii primite de la cetateni

Frosin Victorita

Frosin Victorita, Romania, Asistent social (25.04.2014)

Campanie de informare referitoare la unele prestatii europene si din tara cum ar fi alocatii,indemnizatii etc. Aceasta sa fie adresata atat parintilor care lucreaza in UE, cat si rudelor din tara, care ii au in ingrijire pe copii.
Consiliere juridica, pentru familiile identificate cu comportamente delicvente sau pre-delicvente sau care se confruntau cu diverse alte probleme juridice -
Asistenta psihologica pentru copii si familie Oferirea de sprijin financiar sau material familiilor, cu scopul de a le imbunatati situatia sociala si de a reduce riscurile la care erau expusi copii
Campanie de comunicare prin care sa urmareasca sensibilizarea populatiei si in special pe tineri,prin voluntariat, referitor la situatia persoanelor in varsta.
Infiintarea unui Centru Judeţean de Asistenţa Sociala pentru copil si familie adresat celor cu unul sau ambii parinti plecati la munca in strainatate,subordonat, din punct de vedere organizatoric şi financiar, DGASPC şi metodologic Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice
Reducerea numarului de copii ce trebuie sa intruneasca, conform legislatiei actuale...800 de copii,un post de psiholog in special in scolile din mediul rural.

Care este solutia ta?

De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:

*

Soluția ta - Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea metodei noastre de participare:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii careia se adreseaza
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume complet - Vom publica numele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Țara - Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie - Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educație - Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru evidentele noastre statistice.

*

Email - Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Telefon - Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website - Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza un comportament neadecvat.

Poza proprie - Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.