Dezvoltare: Dezvoltarea Municipiului Galati

Nume : Radu Oprea
Tara : Romania
Data : 10.03.2012
Profesie : Economist
Organizatie : Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Regiunea Sud - Est
Institutie tinta : Primaria Galati
Stadiul problemei :

Galatiul, desi si-a redus numarul de locuitori la aproape 230,000 de persoane, ramane unul dintre cele mai mari orase din Romania. Beneficiind de o asezare geografica atractiva pentru dezvoltarea mediului de afaceri, de un centru universitar si de multi oameni muncitori, calitatea vietii s-a redus totusi fata de cea din orase precum Timisoara, Brasov, Cluj, sau Constanta.

Pentru a ne bucura de un nivel de trai mai ridicat, cat mai apropiat de standardele decente ale Uniunii Europene, trebuie ca politicile publice locale sa fie facute intr-un mod transparent, care sa faciliteze colaborarea mediului politico-administrativ cu cel al mediului de afaceri, sindicate, patronate, ONG-uri si chiar cetateni neafiliati. Pe langa spirit de initiativa si eliminarea coruptiei in alocarea banilor publici, este nevoie si de idei de proiecte. Astfel, banii vor fi alocati acolo unde au un impact pozitiv cat mai mare asupra dezvoltarii orasului.

Asadar, ce proiecte sunt necesare pentru dezvoltarea orasului, cresterea nivelul de trai, reducerea somajul si transformarea acestei zone intr-un pol de competitivitate la nivel national si chiar international?


Solutii primite de la cetateni

Cristi Marian Ochiu

Cristi Marian Ochiu, Romania, Inginer (25.04.2014)

Realizarea unei zone metropolitane a Galatiului, care sa permita dezvoltarea de proiecte integrate de dezvoltare.
Ștefan Bădiță

Ștefan Bădiță, Romania, Student (11.03.2012)

Pod peste Dunăre, unirea cu Brăila, aeroport, zonă metropolitană, autostradă pe ruta Galați -Brăila - Slobozia - Călărași - Silistra (face joncțiunea cu A2). Podul peste Dunăre ar face ca orașul să fie tranzitat mai mult, se va ajunge la Marea Neagră mai rapid, dinspre Transilvania, Nordul Moldovei, Ucraina, oamenii vor cheltui, vor vedea orașul și se vor stabili aici. Zona metropolitană și unirea cu Brăila = mai mulți locuitori (aproximativ 800.000, mai multe fonduri de la UE, oportunități, oraș extrem de mare, comparativ cu restul orașelor provinciale din România, Dunărea și Siretul prin mijloc, turism (lacul Brateș amenajat), fel de fel de atracții, o faleză imensă, afaceri, etc. Crearea regiunilor în România după propunerea Președintelui Traian Băsescu, ar fi benefică doar în cazul în care cele 8 regiuni ar fi constituite în jurul celor 8 orașe mari ale României și anume: Brașov, București, Cluj, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Timișoara.

Care este solutia ta?

De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:

*

Soluția ta - Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea metodei noastre de participare:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii careia se adreseaza
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume complet - Vom publica numele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Țara - Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie - Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educație - Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru evidentele noastre statistice.

*

Email - Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Telefon - Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website - Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza un comportament neadecvat.

Poza proprie - Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.