Dezvoltare: Mobilitatea urbana, Galati

Nume : Oana Iordan
Tara : Romania
Data : 03.11.2010
Profesie : Studenta
Organizatie : Liga Studentilor din Galati
Institutie tinta : Primaria
Stadiul problemei :

Traficul urban genereaza cantitati semnificative de dioxid de carbon, emisii de gaze, poluatori si noxe. Aceste substante afecteaza negativ calitatea mediului si sanatatea oamenilor. Mai mult, cetatenilor trebuie sa li se asigure deplasarea fara a fi expusi la riscuri personale majore. (www.mobilitateurbana.ro). Orasele reprezinta motorul economiei europene. Cei mai multi cetateni europeni traiesc in mediul urban si peste 85% din Produsul Intern Brut al Uniunii Europene este generat in orase. O mobilitate urbana sustenabila - care sa permită oamenilor si bunurilor sa circule liber, in siguranta, cu protejarea mediului inconjurator - este cruciala pentru calitatea vietii noastre si pentru sanatatea economiei. Orasul Galati se confrunta constant cu cresterea transportului de marfuri si de persoane, in timp ce potentialul de dezvoltare al infrastructurii necesare este limitat de lipsa spatiilor necesare, precum si de constrangerile mediului inconjurator. Cu toate acestea, un transport urban mai inteligent poate combate aceste neajunsuri. Preluare www.mobilitateurbana.ro.

Nota: problema preluata de pe platforma veche de participare.

Raspunsul persoanei care a publicat problema :
Apreciez pozitiv raspunsul Primariei Galati. Lista detaliata a traseeleor maxi-taxi este utila. Cred ca un tramvai istoric se poate face in Galati printr-o finantare europeana si un parteneriat public-privat. Voi urmari amenajarea celor trei intersectii si sper ca la unele sedinte ale Comisiei de Siguranta Circulatiei sa participe si societatea civila.

Solutii primite de la cetateni

Onofrei Sergiu-Gabriel

Onofrei Sergiu-Gabriel, Romania, H.T.V.-TC-1, U.O.R, Arcelor-Mittal-Galati (04.11.2010)

Pentru fluidizarea traficului in municipiul Galati, asi dosri sa completez urmatoarele!
1. Desfiintarea in totalitate si scoaterea de pe trasee a dubelor infecte numite...maxi-taxi si inlocuirea lor cu autobuze particulare dotate cu tot ce cere U.E.( rampe de acces a persoanelor cu dizabilitati locomotorii, de exemplu,...caci la dube nu exista asa ceva).Iar soferii acestora sa fie pregatiti profesional pentru a trece de la microbuz la autobuz.

2-Promovarea transportului electric in Galati cu tramvaiul si troleibuzul. Tramvaiul prin constructia lui este un mijloc de transport ecologic aproape 100% ( ramane problema poluarii fonice din cauza liniilor vechi de peste 30 ani, carpite,tocite si rupte). Troleibuzul este 90% ecologic( este silentios dar...periodic polueaza in ceea ce priveste schimbarea anvelopelor uzate).Sa nu uitam ca tramvaiul in Galati are peste 110 ani! Deci ar fi pacat sa distrugem ceva ce are o istorie destul de incarcata si indelungata!
Oraca Ionut

Oraca Ionut, Romania, biolog (03.11.2010)

Ca sa nu mai fie atata poluare eu propun sa se interzica circulatia masinilor macar 2 zile pe saptamana si trebuie incurajat transportul in comun. La serviciu trebuie sa mergem cu maxi-taxi si troleibuze, iar masinile proprietate personala pentru vacante si alte deplasari in afara localitatii. Asa vom reduce emisiile de noxe. Trebuie incurajat mersul pe bicicleta pentru ca acesta este benefic sanatatii si nu polueaza.
Mario Iliuta

Mario Iliuta, Romania, Student (03.11.2010)

1. Rondoul de la Popescu si celelalte inele de rocada ar putea fi transformate in sensuri giratorii ,forma actuala in care sunt gandite nu mai da randamente
2. S-ar putea amenaja spre Exemplu : Strada Brailei sens unic de la Rondou directie de mers pana la hotel Galati (si squarul micsorat) si faleza superioara sens unic pentru intoarcere. De asemenea pe Brailei se lasa 1 singura banda pentru contrasens pe care sa mearga numai autobuzele si trolebuzele!
Exista multe strazi ce leaga Brailei de Faleza in cazul in care vrei sa intorci sau ai gresit directia, deci acest lucru ar fi foarte posibil.
3. Desfiintarea sinelor de tramvaie si implicit a tramvaielor si inlocuirea acestora cu trolebuze.
4. Trotuarele de pe Strada Brailei sunt destul de mari si ar permite trasarea unor benzi pentru pista de bicicleta/role sau chiar desfiintarea unor parti din squarul de pe centru pentru a plasa piste pentru biciclete/role.
5. SOLUTIA PREFERATA : CONSTRUIREA UNEI TELEGONDOLE CARE SA CIRCULE PE BRAILEI ! IEFTIN SI NEPOLUANT (Exact ca in Piatra Neamt unde cunosc elevi care merg la liceu cu telegondola) .
Claudiu Neacsu

Claudiu Neacsu, Romania, analist programator (03.11.2010)

Pentru incurajarea transportului in comun: benzi separate pentru autobuze si troleibuze, cale separata pentru tramvai, pentru a asigura un transport mai rapid.
Contra poluarii:
-promovarea transportului electric (troleibuz, tramvai) in locul celui cu autobuze si maxi-taxi.
-inchiderea unor strazi in zile de weed-end si folosirea lor ca alei pietonale sau pentru biciclete/role
and florin

and florin, Romania, muncitor (03.11.2010)

1.construirea parcarilor subterane sau (si) supraetajate in locurile foarte aglomerate: casa de cultura, piata micro 17, piata micro 19, a-uri tiglina 1, ireg, etc etc.
2. ridicarea masinilor siamendarea drastica a celor care nu vor folosi aceste parcari
3. interzicerea construirii oricarei cladiri care nu isi asigura si locurile de parcare.
4. desfiintarea transportului in comun cu maxi-taxi
Mihalcea Ciprian Cristian

Mihalcea Ciprian Cristian, Romania, student (03.11.2010)

1. Inlocuirea semafoarelor cu sensuri giratorii.
Explicatie:ambuteiajul in sensurile giratorii este mai scurt in timp decat cel de la semafoare chiar de 4 ori mai scurt.
2. Constructia de parcari subterane.
Explicatie:construirea de parcari subterane duce la eliminarea de parcari de pe strada astfel se poate marii numarul de benzi.
3. Gandirea unor sensuri unice pe artere mari.
Explicatie:apare fenomenul de aerisire al traficului datorita realizarii de sosele cu 4 sau chiar 6 benzi de acelasi sens.
Chitoroga Marina

Chitoroga Marina, Romania, studenta (03.11.2010)

sensurile giratorii sunt o solutie viabila pentru eficientizarea traficului, de asemenea nu se sta mai mult de 30 de secunde si se pot amenaja si spatii verzi in cadrul acestor sensuri giratorii.
Cosmin Nitu

Cosmin Nitu, Romania, student (03.11.2010)

sensurile giratorii sunt o solutie viabila pentru eficientizarea traficului, de asemenea nu se sta mai mult de 30 de secunde si se pot amenaja si spatii verzi in cadrul acestor sensuri giratorii.
Avadanii Ana-Maria

Avadanii Ana-Maria, Romania, studenta (03.11.2010)

realizarea mai multor spatii pentru bickeri si rolleri
- crearea a mai multor spatii verzi si implicit plantarea copacilor, conform principiului: daca taiem un copac vom planta zece;
- crearea a parcarilor fie ele subterane fie supraetajate, deoarece stim cu totii bine ca infracstructura orasului nostru este destul de slab dezvoltata in comparatie cu a altor tari.
Cotet Dorin Adrian

Cotet Dorin Adrian, Romania, student (03.11.2010)

In momentul de fata, cea mai mare si dureroasa problema in cee ce priveste protectia mediului, este indiferenta individuala.

Solutia: Garda de Mediu ar putea demara un proiect / program la nivel local si / sau national asemanator cu un organism de protectie de genul politiei comunitare.
veliscu george

veliscu george, Romania, student (03.11.2010)

inovarea,reabilitarea spatiilor verzi si inbogatzirea lor.
-mobilizarea noastra pentru a incepe cu dreptul,de a fi mai responsabili in ce vrem sa facem.
-lupta in potriva defrisarii si de protejare a spatiilor protejate de lege.
Radu Catalin

Radu Catalin, Romania, student (03.11.2010)

Pentru a evita aglomeratia ce se creeaza la semafoarele din oras,ar trebui construite sensuri giratorii in marile intersectii cu speranta ca vor fluidiza si imbunatati traficul!O zi buna!
danilov cristian sorin

danilov cristian sorin, Romania, student (03.11.2010)

Pentru a putea infrunuseta spatiile verzi din Galati ar trebui sa avem fiecare grija de aceste spatii,nu ar trebui sa afcem asa cum face si cel de langa noi(daca cineva arunga un gunoi noi de ce sa nu facem la fel?asa cum se intampla).O solutie ar putea sa ne civilzam si sa le atragem atentia fiecaruia dintre noi sa aruncam gunoiul unde ii este locul!initiativa sta in noi,degeaba dam solitii daca nu facem nimic.LUATI INITIATIVA!AVETI GRIJA DE VIATA VOASTRA!INGRIJITI MEDIUL!
In campus am putea sa desfasuram un proiect ca sa putem stopa consumul de curent,am putea macar o data pe saptamana sa oprim curentul electric in camine,macar o jumatate de ora.Ganditiva la cei din jur,nu numai la voi!

Persoana care a publicat problema a fost multumita de raspunsul sau actiunea autoritatilor si aceasta problema este inchisa. In cadrul "Metodei SMART de Politici Publice" aceasta este o poveste de succes de participare.


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.