Tineret: Taierea taberelor studentesti

Nume : Lazar Alexandru
Tara : Romania
Data : 18.12.2010
Profesie : Student
Organizatie : ANOSR-LSUMC
Institutie tinta : Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului
Stadiul problemei :

In pragul sărbătorilor de iarnă, studenţii buni la învăţătură primesc cel mai urât cadou posibil din partea reprezentanţilor Ministerului Educaţiei: tăierea banilor pentru tabere.

„Dacă până acum, studenţii cu cele mai bune rezultate la învăţătură, erau răsplătiţi cu vacanţe petrecute în tabere gratuite, de acum, acestea vor face parte dintr-un basm frumos. Este trist, pentru că aceste tabere reprezintă una dintre puţinele politici de încurajare a performanţelor, prin care până acum statul reuşea să stimuleze performanţa academică", spune preşedintele Ligii Studenţilor din Galaţi, Dorin Coteţ.

Deşi reprezentanţii Ministerului au promis că vor căuta o soluţie, liderii studenţilor sunt sceptici că plecarea în tabere se va mai putea face la fel ca în anii anteriori. "Prima serie ar trebui să plece pe 21 decembrie, iar cei înscrişi în a doua, pe 27 decembrie. Personal, nu cred că se mai poate, deoarece mai sunt doar câteva zile", mai spune liderul studenţilor gălăţeni.

Anul trecut, au primit vacanţe gratuite la munte peste 160 de studenţi care studiază la Galaţi. Problema vacanţelor gratuite pentru studenţi îi preocupă şi pe reprezentanţii Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), ai cărei reprezentanţi spun că fondurile pentru taberele studenţeşti nu vor scoate România din criză. "Sperăm ca această atitudine împotriva studenţilor să se revizuiască pentru a nu ajunge în situaţia colegilor noştri din alte state", spune preşedintele ANOSR, Daniela Alexe (Sursa: Adevarul, "Ministerul Educaţiei a tăiat finanţarea pentru taberele gratuite").


Solutii primite de la cetateni

Butuc Andrei Alexandru

Butuc Andrei Alexandru, Romania, Student (18.12.2010)

1. MECTS sa asigure tabere studentesti in perioada vacantei intersemestriale, pe o perioada de 4 zile dupa cum urmeaza: un numar de locuri pentru studentii care provin din categorii defavorizate si un alt numar pentru a incuraja performanta academica. Totodata aceste tabere vor include sesiuni de formare a participantilor in contextul in care o nevoie majora a studentilor romani este aceea de a-si dezvolta competente de tip soft-skills (comunicare, leadership, antreprenoriat etc.) pentru a se incadra in piata fortei de munca.
2. Universitatile sa asigure taberele studentesti din fonduri proprii
3. Ministerul Turismului sa contribuie la asigurarea taberelor studentesti in acest caz promovandu-se turismul si valorile culturale romanesti in randul tinerilor.
4. MECTS sa aplice la fonduri europene pentru a asigura bugetul taberelor studentesti.

Care este solutia ta?

De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:

*

Soluția ta - Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea metodei noastre de participare:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii careia se adreseaza
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume complet - Vom publica numele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Țara - Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie - Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educație - Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru evidentele noastre statistice.

*

Email - Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Telefon - Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website - Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza un comportament neadecvat.

Poza proprie - Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.