Educatie: Accesul persoanelor cu dizabilitati locomotorii in Universitate

Nume : Costache Andra-Mihaela
Tara : Romania,featured=0,featured=1,featured=1,featured=1,featured=0,featured=1
Data : 25.04.2014
Profesie : Student
Organizatie : Centru de Initiativa Comunitara
Institutie tinta : Universitatea
Stadiul problemei :

Accesul la educatie este unul din cele mai incalcate drepturi ale persoanelor cu dizabilitati.In mediu universitar de stat galatean desi s-au luat deja o serie de masuri si s-au implementat proiecte pentru integrarea acestui grup vulnerabil,sistemul nu corespunde in totalitate nevoilor persoanelor cu dizabilitati.Una din problemele majore, o reprezinta accesul in Universitate si in salile de curs, atat a persoanelor cu deficiente motrice si mecanice, cat si a celor cu deficiente de vedere.Pentru a facilita acest acces este nevoie amplasarea unor rampe(planuri inclinate ce tin locul treptelor).Universitatea a raspuns negativ, sesizarilor anterioare cu privire la acest aspect,sustinand faptul ca o parte din cladirile Universitatii "Dunarea de jos" fac parte din Patrimoniul National si din punct de vedere legal nu pot suferi modificari arhitecturale.


Solutii primite de la cetateni

Mihai SERBAN

Mihai SERBAN, Romania, psiholog (03.10.2018)

Pentru accesul persoanelor cu dizabilități la serviciile educationale furnizate de Universitate sa se poată rezolva, propunem: • Accesarea programelor europene pentru sprijinul persoanelor cu dizabilități; • Rampa de acces detașabila, din metal. • Atașarea unui lift la exteriorul clădirii, în partea din spate a acesteia.


ue

ue, Romania, inginer (24.08.2015)

Solutii sunt. Mai trebuie vointa si bani.
Se poate atasa un lift la exteriorul cladirii de patrimoniu, in partea din spate a cladirii.
simona

simona, Romania, student (25.04.2014)

Pe langa rampile de acces montate, cursurile si examenele la care participa persoanele cu dizabilitati ar trebui tinute la parter, pentru a facilita accesul acestora in sali.
Chiriac Andrei Mihai

Chiriac Andrei Mihai, Romania, nu este relevantă (25.04.2014)

Sa se faca o noua sesizare cu privire la acest aspect iar pentru acele cladiri care fac parte din patrimoniu sa se construiasca rampe de acces detasabile din metal

Care este solutia ta?

De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:

*

Soluția ta - Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea metodei noastre de participare:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii careia se adreseaza
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume complet - Vom publica numele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Țara - Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie - Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educație - Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru evidentele noastre statistice.

*

Email - Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Telefon - Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website - Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza un comportament neadecvat.

Poza proprie - Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.