Alta Categorie: Care este utilitatea fantanilor arteziene?

Nume : Burjan Jeno
Tara : Romania
Data : 19.05.2010
Profesie : Electronist-Telecomunicatii
Organizatie : Asociatia pentru Protectia si Informarea Cetateanului
Institutie tinta : Primaria municipiului Campia Turzii
Stadiul problemei :

Noua fantana arteziana din Piata Garii din Campia Turzii a costat 165.377 RON cu TVA cu tot.Licitaţia a fost câştigată de: SC EDDAN CONSTRUCT SRL, patronată de SURUCIANU ADRIAN SORIN, iar a doua societate prezenta lalicitatie a fost :SC TRANSILVANIA POOL CONSTRUCT SRL, din Turda.Caietul de sarcini cuprinzand toate detalile se gasete aici :http://www.raresmorar.ro/wp-content/uploads/2009/08/caiet-de-sarcini-+-tema-fantana-arteziana-campia-turzii.pdf . Intrebarea mea este: De ce sunt atatea fantani arteziene necesare, avand in vedere faptul ca localitatea nu este obietiv turistic inportant ci doar un nod de conexiune rutier pentru orase mari ca, CLuj-Napoca sau Targu Mures?


Solutii primite de la cetateni

Emese Ladanyi

Emese Ladanyi, Romania, Coordonator Proiect (19.05.2010)

Municipiul Campia Turzii este un oras puternic industrializat. De spatii verzi, posibilitati de recreere a dus intotdeuna lipsa. Investitia din Piata Garii este intr-adevar mare, si avand in vedere criza financiara este oarecum nemotivata. S-au cheltuit multi bani, dar ideea administratiei a fost cea de a oferi o nuanta de culoare intr-un oras gri.

iulia mariana condurache

iulia mariana condurache, Romania, student (19.05.2010)

Sincer aici mi se pare ca este o problema de management defectuos. In genere fantanile au un rol estetic, necesar ptr frumoasa imagine a orasului care cere a fi placut chiar ptr locuitorii sai, nu neaparat pentru turism. Nu cred ca fantanile in genere deranjeaza locuitorii ci costurile lor care probabil ar putea fi investite in altceva. Cetatenii pot participa la sedintele consiliului local, acolo unde se aproba aceste cheltuieli. Pot de asemenea face scrisori catre consilieri si catre primarie in care sa-si exprime dezacordul pentru aceste cheltuieli nu atat de necesare.

Care este solutia ta?

De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:

*

Soluția ta - Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea metodei noastre de participare:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii careia se adreseaza
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume complet - Vom publica numele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Țara - Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie - Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educație - Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru evidentele noastre statistice.

*

Email - Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Telefon - Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website - Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza un comportament neadecvat.

Poza proprie - Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.