Cercetare si Inovare: Cercetare si Inovare

Nume : Manea George
Tara : Romania
Data : 07.05.2010
Profesie : Student
Organizatie : BISMUN
Institutie tinta : Parlamentul Romaniei si/sau Guvernul Romaniei
Stadiul problemei :

Cercetarea in Romania sufera la toate capitolele. Sunt fonduri la Uniunea Europeana care nu sunt absorbite, cultura europeana nu este bine promovata la noi in tara astfel ca exista multe persoane care nu stiu in ce consta subiectul actiunii, mai mult acesti bani se pierd anual in lipsa beneficierii de aceste fonduri. De ce nu exista campanii de informare mai vizibile pentru cetateni, de ce nu se investe in formarea lor astfel incat procentajul absorbit sa contribuie la dezvoltarea tarii. Axa 2007-2013 a ajuns la jumatate, mai putem beneficia de 3 ani de fonduri pentru dezvoltare atat in turism, transporturi, educatie, mediu inconjurator, securitate si nu numai. De ce nu se ocupa nimeni de aceste probleme?


Solutii primite de la cetateni

Beatrice Balgiu

Beatrice Balgiu, Romania, psiholog (06.06.2010)

Cred ca o solutie ar fi accesul indivizilor interesati la "intilnirile" care il pot antrena pas cu pas. Sint foarte multe persoane doritoare sa se ocupe de cercetare cu ajutorul acestor fonduri insa nu stiu de unde sa inceapa si care este mecanismul de accesare a acestor fonduri. In universitati cel putin sint citeva persoane, catedre implicate. Inca o data se vede absenta comunicarii dintre catedre. Daca se fac astfel de trainig-uri site-urile care le promoveaza sa aiba si sectiunea de Newsletter.

Care este solutia ta?

De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:

*

Soluția ta - Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea metodei noastre de participare:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii careia se adreseaza
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume complet - Vom publica numele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Țara - Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie - Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educație - Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru evidentele noastre statistice.

*

Email - Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Telefon - Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website - Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza un comportament neadecvat.

Poza proprie - Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.