Antreprenoriat: Cudalbi- Lipsa parc industrial

Nume : Agache Ionut
Tara : Romania
Data : 31.12.2020
Profesie : Economist
Organizatie : Asociatia Centrul de Dezvoltare SMART
Institutie tinta : UAT Cudalbi
Stadiul problemei :

Parcurile industriale, reglementate prin Legea nr. 186/2013, au multiple avantaje ca instrumente de investiție. Prevederile legislative actuale conferă dezvoltatorilor, titulari sau rezidenți ai parcurilor industriale, o serie de facilități de natura scutirilor de la plata impozitului pe terenuri, impozitului pe clădiri sau de la plata taxelor pentru eliberarea autorizației de construcții, precum și o serie de alte facilități specifice.Necesitatea promovării și susținerii prin măsuri continue a parcurilor industriale, va permite întreprinderilor autohtone să implementeze tehnologii performante, de a dobândi know-how menit de a reconcilia dezvoltarea economică cu orientarea socială a forței de muncă. Totodată, parcurile industriale ar permite obținerea fondurilor europene în scopul de a ridica nivelul competitivității întreprinderilor autohtone.Solutii primite de la cetateni

Agache Ionut

Agache Ionut, Romania, Economist (18.01.2021)

Amplasare: 1. Ieșirea din Cudalbi spre: Galați, Tecuci sau Băleni; 2. Fostele grajduri CAP și terenuri din vecinătate;Infrastructura: 1. Platformă betonată; 2. Drumuri de acces asfaltate; 3. Rețea internă de cai de acces și de transport, aprovizionare și distribuție bunuri pentru fiecare parcelă; 4. Sistem de alimentare cu energie electrica: 220 și 380 V; 5. Rețea de telecomunicații și transfer de date prin fibră optică; 6. Gaze naturale; 7. Rețea de alimentare cu apă curentă; 8. Rețea de canalizare; 9. Rețea de iluminat public stradal și perimetral; 10. Contructii/ Hale de diferite dimensiuni; 11. Hidranți pentru incendii; 12. Parcări; 13. Sistem de supraveghere video a spațiilor commune; 14. Gard de împrejmuire;Facilități: 1. Tarifele de închiriere mai mici decât prețul pieței; 2. Scutiri de la plata impozitului și a taxei pe teren; 3. Facilități fiscale; 4. Consultanță pentru obținerea de fonduri nerambursabile pentru start-up-urile rezidente; 5. Exonerare de la plata taxelor pentru eliberarea autorizației de construcție; 6. Dreptul de folosință a spațiului care formează obiectul contractului încheiat; 7. Dreptul de folosință a infrastructurii commune și exclusive, după caz, aferente spațiului care formează obiectul contractului de furnizare/ prestare servicii; 8. Dreptul de preemțiune în cazul vânzării spațiului aflat în folosința rezidentului;Finanțare: 1. Accesarea de fonduri nerambursabile pentru înființarea unui parc industrial în comuna Cudalbi; 2. Înființarea unui parc industrial din fonduri proprii ale UAT Cudalbi;


Care este solutia ta?

De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:

*

Soluția ta - Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea metodei noastre de participare:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii careia se adreseaza
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume complet - Vom publica numele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Țara - Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie - Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educație - Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru evidentele noastre statistice.

*

Email - Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Telefon - Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website - Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza un comportament neadecvat.

Poza proprie - Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.