Dezvoltare: Iluminarea șoselei dig Brăila-Galați

Nume : Chiriac Andrei Mihai
Tara : Romania
Data : 25.04.2014
Profesie : Student
Organizatie : nici una
Institutie tinta : Primaria Municipiului Braila
Stadiul problemei :

Fiind un drum foarte frecventat de aproximativ 13 km au fost foarte multe accidente pe timp de noapte din cauza neiluminării drumului și a orbirii de către ceilalți conducători auto.


Solutii primite de la cetateni

Mihai SERBAN

Mihai SERBAN, Romania, psiholog (03.10.2018)

Este unanim recunoscut faptul ca o buna iluminare a șoselelor contribuie substanțial la creșterea securității traficului pe timp de noapte. Mai mult de 30 % din numărul accidentelor petrecute in timpul nopții pot fi preîntâmpinate folosind tehnica iluminării suprafeței drumului. Un bun iluminat public este acela care permite un trafic pe timp de noapte in deplina siguranță si cu maxim de confort, in condiții cât mai apropiate de cele din timpul zilei. Confortul dat de un sistem de iluminat duce la diminuarea tensiunii nervoase, oboseala conducătorului auto reducându-se la limita minima. Pentru finantare propun atragerea de fonduri prin POR 2016-2020 sau Horizon 2020, programe ce au linii de finanțare deschise pe aceasta problema, pentru a crea un sistem de iluminat adecvat acestei șosele si a preveni producerea accidentelor pe timpul nopții, alături de pierderea de vieți omenești.


Frosin Victorita

Frosin Victorita, Romania, Asistent social (25.04.2014)

Stalpul galvanizat de iluminat neechipat ST-M5 se poate echipa pentru sisteme de iluminat pe LED-uri cu panouri solare fotovoltaice si lampi cu LED-uri. Sistemele fotovoltaice de iluminat reprezinta o investitie avantajoasa, pentru ca se foloseste energia solara, care este o energie regeneralbila, curata. Astfel, nu doar ca ajutati mediul, dar puteti sa faceti astfel si economii.
Adrian

Adrian, Romania, Trainer (25.04.2014)

O multitudine de soluţii pentru soşele se găsesc în acest filmuleţ de 1 minut. Dacă stâlpii de iluminat sunt scumpim consumă curent şi durează mult până sunt instalaţi, consider că vopseaua despre care se vorbeşte în clip este o alternativă destul de bună. https://www.youtube.com/watch?v=IBTx87xiscs
Daniel

Daniel, Romania, Student (25.04.2014)

1. Amenajarea drumului cu stâlpi de electricitate fotovoltaic și amplasarea de parapeți pe marginea drumului.
Iulia

Iulia, Romania, studenta (25.04.2014)

Folosirea unei vopsele fluorescente pentru marcajele rutiere. se foloseste in prezent in olanda dar probabil ca in prezent nu este tocmai cea mai ieftina solutie. Parerea mea este ca se merita. Aici este un exemplu.

http://www.youtube.com/watch?v=lgvCmQoLQ7Q
Catalin

Catalin, Romania, Student (25.04.2014)

Amenajarea sectorului de drum cu stalpi de iluminat cu lampa LED si panou fotovoltaic pentru o dezvoltare sustenabila a sectorului.

Care este solutia ta?

De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:

*

Soluția ta - Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea metodei noastre de participare:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii careia se adreseaza
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume complet - Vom publica numele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Țara - Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie - Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educație - Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru evidentele noastre statistice.

*

Email - Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Telefon - Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website - Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza un comportament neadecvat.

Poza proprie - Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.