Dezvoltare: Integrarea tinerilor pe piata fortei de munca

Nume : Mihai SERBAN
Tara : Romania
Data : 01.10.2018
Profesie : psiholog
Organizatie : Nu este relevant
Institutie tinta : Ministerul Educatiei Nationale
Stadiul problemei :

Scăderea nalității, ieșirea la pensie în următorii ani a unei întregi generații de angajați și mai ales exodul forței de muncă către occident va face ca România să se confrunte în următorii ani cu o criză tot mai adâncă a fortei de muncă. Sistemul de educație, așa cum este el croit în prezent, este depasit în fața provocărilor din piața fortei de munca. Încă se scot pe bandă rulantă generații de șomeri cu diplomă, absolvenți de liceu și facultate care nu sunt conectați la realitățile economice, afirmă experții.Solutii primite de la cetateni

Vantu Ancuta

Vantu Ancuta, Romania, Elev (04.10.2018)

Suntem într-un stadiu critic, singura soluție este să se elimine toate profilele/ specializările pentru care nu sunt cereri pe piața forței de muncă. Sistemul de învățământ trebuie actualizat. Trebuie să se facă o analiză a motivelor pentru care mulți tineri nu sunt pregatiți când termină o formă de învățământ sau de ce preferă să emigreze.


Mihai SERBAN

Mihai SERBAN, Romania, psiholog (03.10.2018)

Sprijinirea tinerilor pentru integrarea pe piața forței de munca se poate face prin: • Adaptarea sistemului de învățământ la nevoile reale ale societății (modificarea acestuia trebuie sa aibă la baza analize, studii etc. astfel încât modificarea sa fie cat mai pliata pe realitate) • Comunicare puternica și permanenta intre companiile private/de stat si instituțiile de învățământ (de ex: absolvenții unei facultăți sa fie angajați rapid în domeniul pe care l-au studiat) • Introducerea unor programe de practica în afara instituțiilor de învățământ la nivelul învățământului liceal, în colaborare cu instituții de drept public și drept privat.


CALUGARU IONUȚ

CALUGARU IONUȚ , Italy, Economist (03.10.2018)

România este dezvoltată foarte puțin în domeniul serviciilor și sistemele online. Intr-o primă fază ar fi suficient o automatizare și o simplificare a serviciilor, alături de un sistem legislativ nou, ceea ce ar permite o eliminare masivă de personal cu atributii de gestiune. În a doua fază, trebuie schimbată mentalitatea de tip comunist în care costul personalului trebuie ținut cât mai mic pentru a fi competitivi pe plan internațional. Nimic mai greșit, având în vedere că România nu-și permite o politică a numerelor, trebuie să ne specializam în produse de o calitate superioara, cu o mare atenție la detalii și clienți. Toate au la bază un factor foarte important și anume: educația. Orice discuție este inutilă fără un sistem educațional bine pus la punct, care să ofere fiecărui copil condiții optime și gratuite de studii.


Care este solutia ta?

De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:

*

Soluția ta - Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea metodei noastre de participare:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii careia se adreseaza
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume complet - Vom publica numele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Țara - Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie - Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educație - Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru evidentele noastre statistice.

*

Email - Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Telefon - Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website - Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza un comportament neadecvat.

Poza proprie - Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.