Alta Categorie: Maidanezii

Nume : Alexandru Silviu
Tara : Romania
Data : 08.05.2010
Profesie : Inginer constructor-proiectant
Organizatie : -
Institutie tinta : Primaria Bucurestiului
Stadiul problemei :

Avem foarte multi caini maindanezi care ataca populatia, si murdarsc spatiul public.


Solutii primite de la cetateni

Radulescu Bogdan

Radulescu Bogdan, Romania, Liber profesionist (28.08.2011)

Este o problema cu doua laturi.In primul rabnd sterilizarea, apoi cei agresivi sau foarte agrseivi, eutanasiere directa.

Prin prezenta unui manechin dupa caderea serii sau chiar ziua, (vezi costumatia de la politie pentru antrenat cainii) se pot identifica cei mai agrsivi caini dintr-un grup si elimina prin eutanasiere.restul o simpla sterilizare.

Cetatenii care protesteaza pentru ridicarea cainilor pot contribui cu o suma oarecare la sterilizare daca vor sa ii vada inapoi sub geam.Oricum acesti caini umplu de dejectii trotuare si spatii verzi deci nu isi au rostul in liberate.

O simpla solutie..tarcurui acolo unde este loc si cei ce vor sa ii creasca sa aiba grija de ei.....
Raluca Genoiu

Raluca Genoiu, Romania, arhitect (29.08.2010)

Cainii vagabonzi sunt problema cu care, din pacate, multi s-au obisnuit.. Personal, am acceptat solutia sterilizarii, dar, credeti-ma, cainii sunt o amenintare si sterilizati. Din cauza lor nu-mi permit sa merg pe bicileta, am ocolit de nu stiu cate ori noaptea ca sa ajung la propriul bloc, paralizata de frica si nu pot sa dorm noaptea din cauza latratului! Nu consider accesptabile nici una dintre aceste conditii si din punctul meu de vedere ar trebui facut orice sa dispara de pe strazi. Bine inteles, ca atata timp cat asta nu vine impreuna cu o educare a populatiei atat de la sate cat si de la orase sa nu mai abandoneze caini pe strada si sa-si sterilizeze proprii caini din curti sau apartamente, curatarea strazilor de maidanezi nu va avea nici un efect. Am incercat, in primavara, sa previn inmultirea numarului de caini de pe langa blocul meu ducand personal la sterilizat cei cativa maidanezi fara cercel in ureche (printre care cativa din generatia de anul asta) dar, credeti-ma, daca nu esti superman sau superwoman n-o sa reusestia asta in romania! in bucuresti, aveam de facut asa: -sa platesc 50 de lei pe cineva specializat sa ii adoarma -sa ii transport cum oi stii eu pana la un cabinet veterinar (si asta s-a dovedit cea mai grea dintre probleme!) -dupa operatie (care e gratis, in cazul in care mergi la un cabinet care are intelegere cu primaria, dar trebuie sa platesti cercelul, antibioticul si alte medicanemte, in total cam 150 ron) sa ia grija de el o zi-doua

condurache iulia

condurache iulia, Romania, student (18.05.2010)

Campania de sterilizare pe plan national e imperios necesara, altfel nu se va rezolva nimic. Campanii s-au mai facut insa la scara mica, iar sterilizarea ofera rezultate in timp, acelasi timp care poate face ca ei sa se inmulteasca acolo unde nu s-a sterilizat in totalitate si astfel nu se vor vedea rezultate. Consider ca ar trebui eutanasiati doar acei caini care nu mai au o speranta de viata din punct de vedere medical, animale ranite, bolnave si prin urmare neviabile. Aceasta e tot suferinta.
condurache iulia

condurache iulia, Romania, student (18.05.2010)

Cainii nu ataca fara sa aiba o teama ca sunt in primejdie. doar daca sunt turbati. Deja trebuie sa constientizam ca noi am creeat problema aceasta prin neglijenta si astfel ii putem gasi solutii sa o remediem.E necesar in primul rand o campanie nationala de constientizare a populatiei, cu privire la abandonarea lor si la necesitatea sterilizarii.
Emese

Emese, Romania, Coordonator Proiect (18.05.2010)

Dar ce zici de oamenii care arunca pur si simplu cainii pe strada. Se numeste iresponsabilitate. Si din pacate nu avem destule campanii de constientizare a populatiei. Si ar trebui sa ne gandim si la adaposturi pentru acei caini, care ajung pe strazi tot datorita oamenilor. Imi vine in minte ideea micului print, care sustinea ca esti responsabil pt ceea ce ai inblanzit.

Care este solutia ta?

De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:

*

Soluția ta - Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea metodei noastre de participare:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii careia se adreseaza
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume complet - Vom publica numele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Țara - Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie - Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educație - Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru evidentele noastre statistice.

*

Email - Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Telefon - Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website - Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza un comportament neadecvat.

Poza proprie - Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.