Sanatate Publica: Mizeria din Bucuresti

Nume : Tartan Iulian
Tara : Romania
Data : 08.05.2010
Profesie : ASISTENT PRODUCTIE,WEB-DESIGNE
Organizatie : -
Institutie tinta : Primaria Bucurestiului
Stadiul problemei :

Prea multa mizerie in parcuri,locuri publice,scoli,si peste tot,sa se faca ceva stiind faptul ca sunt multe firme de salubritate.


Solutii primite de la cetateni

Ana

Ana, Romania, Student (11.03.2011)

In primul rand ar trebui amplasate mai multe cosuri de gunoi. Sunt multe zone in care nu gasesti cosuri pe o raza de 1km sau chiar mai mult. Ca sa nu mai zic de cele care sunt topite, sparte, rupte etc. Asta ar incuraja mai mult mentinerea curateniei, pentru ca mi se pare total absurd si de prost gust sa arunci pe jos cand ai in fata ochilor un cos de gunoi.
P.S.: Si campanii precum "Let's do it Romania" au succes, mai sunt si altele in scoli, curatenia de primavara sau diferite actiuni de curatare. Daca ar fi implementate proiecte de genul in absolut fiecare scoala, liceu si chiar si facultate si firme mai mari cred ca ar scadea semnificativ volumul de gunoi. Ca sa nu mai zic de influenta cetatenilor 'buni' asupra celorlalti (eu de exemplu am o campanie in randul prietenilor si colegilor :) )
Ladanyi Emese

Ladanyi Emese, Romania, Coordonator Proiect (18.05.2010)

Totul incepe de la ideea de bun cetatean. Campaniile de constientizare la nivel de scoala primara, generala, gimnaziu si chiar facultate sunt indispensabile.
Si cat timp nu invatam ca nu e bine sa aruncam pe strada fel de fel de lucruri, degeaba sunt zeci si sute de firme care colecteaza gunoiul. Un alt aspect important este colectarea selectiva a gunoiului. Unde merita sa se investeasca mai ales ca inseamna economie pe termen lung.
Cristina Rotaru

Cristina Rotaru, Romania, Asistent Marketing si Relatii Publice (08.05.2010)

aplicarea de amenzi pentru persoanele care arunca gunoiul pe strada, -organizarea unor controale cu aplicare de amenzi in locurile unde de obicei cetatenii fac gratare, iar la final uita sa stranga si gunoiul. -la nivel educativ as propune organizarea unor prezentari prin care elevii, dar si parintii sa fie informati despre importanta pastrarii unui oras curat. - implicarea in cadrul proiectului "Let's do it Romania"

Care este solutia ta?

De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:

*

Soluția ta - Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea metodei noastre de participare:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii careia se adreseaza
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume complet - Vom publica numele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Țara - Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie - Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educație - Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru evidentele noastre statistice.

*

Email - Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Telefon - Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website - Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza un comportament neadecvat.

Poza proprie - Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.