Mediu: Parc de cartier din Tiglina 3 din Galati, Bloc A16

Nume : Dumitru Purice
Tara : Romania
Data : 07.06.2010
Profesie : Pensionar
Organizatie : Zona Tiglina 3 din Galati, problema preluata de Centrul de Dezvoltare SMART
Institutie tinta : Primaria Municipiului Galati
Stadiul problemei :

Orasul Galati are foarte multe parculete de cartier. Unul dintre acestea este si cel situat intre blocurile A15 si A16 din Tiglina 3. Din cauza starii avansate de degradare, spatiul de aproximativ 160mp devine din ce in ce mai mult un focar de infectie si disconfort pentru locatarii zonei.

Lipsa vegetatiei din parculet determina producerea de praf mai ales vara, sau namol cand ploua sau cand se topeste zapada. De asemenea, pe suprafata lui se strange multa mizerie si se aduna multi caini vagabonzi. Din cand in cand se mai intra si cu masina. Tomberoanele din apropiere fac ca mizeria sa se raspandeasca si pe suprafata parcului. Copacii sunt batrani, crengile acestora rupandu-se, chiar fara sa bata vantul. Parcul este de asemnea un loc unde de obicei se face multa galagie.

Important
: Scrisoarea deschisa publicata mai jos a fost inregistrata la Primaria Galati sub numarul 14850/16.02.2009.

Sfat
: trimiteti aceasta scrisoare deschisa intr-un numar cat mai mare (prin fax, email, posta) la Primarie, mass-media si oficialii care ar putea ajuta la implementarea solutiilor propuse.

Nota
: Problema publicata in 2009, pe platforma veche de participare.

Asa arata parcul in iunie 2010:
Parc tiglina 3 iunie 2010

Raspunsul persoanei care a publicat problema :
Conform raspunsului Primariei Galati, locuitorii din zona trebuie sa infiinteze o asociatie de proprieteri/locatari si sa incheie un contract de asociere cu primaria. Asa pot primi material saditor si beneficia de interventii in parc.

Solutii primite de la cetateni

Anghel Giorgiana Mirela

Anghel Giorgiana Mirela, Romania, Institutor (07.06.2010)

Transformarea spatiului in zona verde cu sprijinul primariei si a locatarilor din zona printr-un parteneriat intre primarie si cetateni, primaria asigurand ingradirea locului, taierea copacilor ( fasonarea lor), iar cetatenii prin ingrijirea zonei.
Doana Elena Flavia

Doana Elena Flavia, Romania, Agent comercial (07.06.2010)

Cred ca intr-adevar ar trebui o oaza de verdeata in aceasta zona, tinand cont ca se afla si in apropierea unei strazi principale pe care trec foarte multe masini,maxi-taxi si alte masini grele.Consider ca o initiativa de genul realizarii unui parculet, in care nu ar trebui sa se patrunda neaparat, ar fi o idee extraordinara.Aglomerea din aceasta zona, de blocuri care au fost construite in viteza, necesita mai multa verdeata si cu ajutorul locatarilor din zona cred ca vom reusi sa facem ceva de admirat.
Purice Viorel

Purice Viorel, Romania, Maistru (07.06.2010)

Din ianuarie si pana acum nu s-a sinchisit nimeni sa faca nimic in acest loc ( A15, A16). A sosit si primavara si s-a miscat ceva, ceva facut de locatarii din zona, de locatarii satui de asteptare, ca poate, poate, va veni cineva sa le ceara o mana de ajutor in reabilitarea zonei. Siii...... nu a venit!!!Acum domnul PRIMAR poate veni sa vada ce au facut locatarii din zona, poate asa se va indura ,vazand tragerea de inima si silinta de care au dat dovada acei oameni. Poate din greseala trece sa vada cati copaci au fost plantati.Si paziti strasnic cu ajutorul politistilor din zona.Probabil ca domnul PRIMAR va spune cu calmul care il caracterizeaza: -vedeti domnilor? se poate si fara ajutorul nostru! spor la treaba!.Dar nu este asa. Vine o vreme cand altii hotarasc!!!

Persoana care a publicat problema a fost multumita de raspunsul sau actiunea autoritatilor si aceasta problema este inchisa. In cadrul "Metodei SMART de Politici Publice" aceasta este o poveste de succes de participare.


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.