Politici Regionale: Pasajul din Piata Charles de Gaulle

Nume : Daniela Dragomir
Tara : Romania
Data : 07.02.2011
Profesie : Student
Organizatie : -
Institutie tinta : Primaria Capitalei
Stadiul problemei :

Proiectul Primariei Generala a Capitalei de a creea o parcare subterana in Piata Charles de Gaulle este un pericol pentru dezvolatrea zonei deoarece nu tine seama de planul actualizat al cladirilor construite dupa 1990, planul afectand atat cladirile cat si perdeaua de brazi seculari de pe margine. Totodata acest proiect nu ar face decat sa declaseze cartierul cu cel mai inatlt standing din Bucuresti, dupa modelul halelor din Paris.


Solutii primite de la cetateni

Mircea

Mircea, Romania, Urbanist (02.09.2011)

In primul rand pasajul este facut pe directia gresita.Traficul mare este pe directia prezan-aviatorilor sau prezan-dorobantilor.Directia aleasa este una fortata de existenta metroului.Tot din cauza metroului se vor face intrarile/iesirile in pasaj pe bretelele/strazile laterale ale Bd Aviatorilor. Aici este insa marea problema. Aceste strazi laterale sunt pt acces catre casele de la bulevard si catre interiorul cartierelor.Un psaj este pt tranzit ,deci logic ar fi fost sa fie pe axul central(6 benzi,3 pe sens)-dar existenta metroului impiedica acest lucru.

Proprietatile de la bulevard sunt vile de patrimoniu-institutii, resedinte ale unor oameni instariti, iar blocurile si cladirile de birouri sunt de asemenea unele exclusiviste. Pasajul va aduce mii de masini/ora la cativa metri de aceste proprietati foarte deosbite. Frumusetea bd este tocmai retragerea mare a imobilelor de la bulevard, de zgomot, iar acest pasaj aduce toate acestea la nasul celor ce stau/lucreaza acolo. De asemenea, din render-uri pt realizarea intrarilor cred ca constructorul vrea sa taie foarte multi copaci din aliniamentele (arborii batrani-care dau acestei zone o prestanta si frumusete.

Care este solutia ta?

De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:

*

Soluția ta - Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea metodei noastre de participare:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii careia se adreseaza
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume complet - Vom publica numele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Țara - Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie - Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educație - Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru evidentele noastre statistice.

*

Email - Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Telefon - Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website - Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza un comportament neadecvat.

Poza proprie - Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.