Antreprenoriat: Pseudo-revolutia fiscala a insemnat cresterea costurilor si disponibilizari.

Nume : Mihai SERBAN
Tara : Romania
Data : 10.07.2018
Profesie : psiholog
Organizatie : Nu este relevant.
Institutie tinta : Guvernul Romaniei.
Stadiul problemei :

Pseudo-revolutia fiscala a insemnat cresterea costurilor pentru antreprenori, toate salariile fiind afectate de masurile fiscale. IMM-urile a trebuit sa reduca din personal, in special din cel care era angajat part-time (contributia pentru un astfel de salariat fiind egala cu cea pentru un salariat cu salariul minim pe economie), astfel ca astazi aceste intreprinderi lucreaza cu un deficit mare de personal, datorat cresterii costurilor de salarii. Aceasta pseudo-revolutie fiscala a insemnat cresterea costurilor pentru antreprenori. Toate salariile au fost afectate prin aceste miscari fiscale pentru ca, prin cresterea salariului minim si prin obligativitatea de a renegocia contractele colective de munca, practic, aproape toate salariile au fost crescute. Prin trecerea contributiilor mai putin, pentru ca aceasta a fost o masura neutra, dar prin plata contributiilor la nivelul salariului minim aceasta a insemnat o crestere a costurilor pentru intreprinzatori.Solutii primite de la cetateni

Mihai SERBAN

Mihai SERBAN, Romania, Psiholog (03.10.2018)

Antreprenorii considera ca aplicarea nediscriminatorie si cu fermitate a legii, inclusiv prin posibilitatea de a pedepsi abuzurile, reprezinta un element care va duce la creșterea investițiilor în crearea de locuri de munca. Antreprenorii solicita public parților interesate si Guvernului României sa facă tot ce e posibil pentru anularea acestor modificări nocive care vor duce la abuzuri pe scara larga împotriva companiilor si a antreprenorilor din România, care vor duce la disponibilizarea oamenilor si falimentul IMM.


Mihai SERBAN

Mihai SERBAN, Romania, psiholog (01.10.2018)

Sprijinirea IMM-urilor cu cifra de afaceri sub 500.000 de mii de lei, prin politici fiscale suportive.


Care este solutia ta?

De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:

*

Soluția ta - Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea metodei noastre de participare:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii careia se adreseaza
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume complet - Vom publica numele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Țara - Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie - Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educație - Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru evidentele noastre statistice.

*

Email - Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Telefon - Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website - Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza un comportament neadecvat.

Poza proprie - Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.