Educatie: Rezolvarea legalitatii spatiului cu destinatie scolara din cadrul Liceului de Arte D. Cuclin, Galati

Nume : Adriana Popa
Tara : Romania
Data : 17.06.2014
Profesie : ing
Organizatie : Asociatia pentru Realizarea Tinerilor prin Educatie-ARTE
Institutie tinta : Primaria Galati
Stadiul problemei :

Curtea scolii, respectiv a Liceului de Arte Dimitrie Cuclin, din Galati, are in prezent un statut legal neelucidat la nivel administrativ. Ea apartine pe de o parte proprietarilor de la curtile vecine liceului, care o folosesc pentru a iesi si intra in curtile proprii, iar pe de alta parte o parte din teren apartine liceului, unde elevii isi desfasoara activitatile zilnice, Exista sesizare din partea conducerii liceului catre Primaria Galati, fara raspuns.


Solutii primite de la cetateni

CACENSCHI IULIAN

CACENSCHI IULIAN, Romania, Profesor de Educație fizică și sport (12.02.2015)

Soluția 1: achiziția terenului ...
- prin utilizarea fondurilor de la bugetul de stat;
- prin realizarea unui proiect care să apeleze la fonduri europene;
- prin atragerea unor sponsori ca: ARCELOR MITTAL, INTFOR, ARABESQUE, DEDEMAN, etc., pentru a ”investi” în sănătatea micilor ”artiști” gălățeni.

Soluția 2: schimbul de teren ...
- în condițiile în care chiar proprietarul este dispus la acest lucru

Soluția 3: închirierea terenului pe o perioadă delimitată de timp.
- eventual concesiune pe 49 de ani, astfel încât statul să poată investi în construirea și amenajarea unui teren/unei săli de sport

Soluția 4: schimbarea locației Liceului de Arte în cadrul unei alte instituții de stat/de învățământ, desființate anterior, (sau pe cale de desființare datorită lipsei de elevi, de atractivitate) care să poată găzdui în mod generos atât ateliere și cabinete de specialitate specifice celor 5 arte (muzică, artă plastică, arhitectură, coregrafie, teatru), cât și un teren, respectiv o sală de sport corespunzătoare.
ic

ic, Romania, ing (20.06.2014)

Pentru a putea avea o opinie cu privire la problema expusa, avem nevoie sa stim ce s-a dispus la nivel central, respectiv la Primarie, referitor la cererea care a fost depusa de catre conducerea liceului. Care este stadiul problemei prezentate la responsabilul de patrimoniu, respectiv la Primarie?

Care este solutia ta?

De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:

*

Soluția ta - Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea metodei noastre de participare:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii careia se adreseaza
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume complet - Vom publica numele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Țara - Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie - Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educație - Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru evidentele noastre statistice.

*

Email - Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Telefon - Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website - Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza un comportament neadecvat.

Poza proprie - Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.