Educatie: Violenta in Scoli

Nume : Stefan Iavin
Tara : Romania
Data : 08.05.2010
Profesie : S
Organizatie : -
Institutie tinta : Ministerul Invatamantului
Stadiul problemei :

Pe zi ce trece tot mai multe scoli si numai se confrunta cu violenta care este si va ramane o problema in invatamant. Consider ca niciodata nu este prea tarziu pentru a rezolva aceasta imagine proasta care a fost creata in tara noastra.


Octombrie 2010: Doi elevi din Craiova, injunghiati in apropierea unui liceu. Unul dintre ei a murit.


Solutii primite de la cetateni

UNSR

UNSR, Romania, STUDENTI (11.05.2011)

1-8
-implicarea parintilor->constientizarea asupra pericolelor copiilor
- educatie civica clasele 1-8
-salarii mai bune prentru psihologii/consilieri scolii
-program prelungit la scoala/after school/activitati nonformale interanctive
-parinti sa petreaca mai mult timp cu copii
-copii trebuie sa mearga la cresa/gradinita
-identificarea si dezvoltarea talentelor->incurajarea increderi8i in ei
-clasele 1-8 ->posibilitatea de alegerii unor discipline scolare
-activitati sportive->parteneriate scoala-club sportiv
Liceu
-clasa 9->proiecte de socialize si toleranta
-dirigintele trebuie sa acorde atentie tuturor elevilor
-orice institutie trebuie sa fie binevenita in scoala: politie,ONG-uri, institutii publice
-formarea elevului prin proiecte nonformale->devzoltarea responsabilitatiii
-campabnii de promovare a unui comportament sanatos si de prevenire a violentei
-impunerea uniformei in scoli: apartenenta la un liceu, egalitatea sociala,prevenirea chiulului
-sistem de penalizare a elevilor->munca in folosu comunitatii
Bogdan Cojocaru

Bogdan Cojocaru, Romania, politist (08.10.2010)

Ma bucura initiativa voastra. Ce ar trebui sa facem pentru scoli in siguranta? Ma intreb de fiecare data cand ajung in randul elevilor si stau de vorba cu ei. De cele mai multe ori faptele lor sunt rezultatul teribilismului si a puterii de decizie, de responsabilitate. La orele de consiliere si de prevenire a faptelor antisociale sunt abordate tipologii comportamentale, dar am constatat ca pe masura ce te adresezi un grup cat mai mic de elevi devin mai interesati si mai activi. Stiu foarte bine ce se intampla in scoli. Actele de violenta sunt la ordinea zilei, iar discutiile cu ei si aplicarea unor sanctiuni nu au efect, de fiecare data. Este foarte greu sa gasesti metoda potrivita in discutiile cu ei. Ar trebui implicati pe langa parinti, care de cele mai multe ori ignora comportamentul deviant al copilului, elevii si societatea civila. Va pot ajuta cu idei formate dupa lungi discutii avute cu elevii, deoarece am fost profesor, iar acum sunt in randul lor ca politist de proximitate. Nu cred ca avem nevoie de multe reguli! Putine, sigure, viabile si uniform aplicate ar fi de ajuns pentru evitarea unbor incidente ca cel de la Craiova. Citeam cateva statistici din Franta si nu erau deloc inbucuratoare. Trebuie sa facem ceva pentru a nu se ajunge la arme de foc, ca raspuns la notele proaste primite de un elev sau altul. Filiera prevenire-fapta-sanctiune-efect trebuie sa fie la aceeasi frecventa pentru fiecare segment.
Prajanu Ana Maria

Prajanu Ana Maria, Romania, Student (08.10.2010)

Substituirea unor ore de dirigentie, cel putin o data pe luna, cu o ora petrecuta impreuna cu psihologul scolii. In cadrul acesteia se vor dezbate anumite probleme, care il vor ajuta pe specialist sa identifice anumite conflicte dintre elevi sau, eventual, anumite comportamente cu inclinatie spre violenta.

Care este solutia ta?

De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:

*

Soluția ta - Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea metodei noastre de participare:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii careia se adreseaza
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume complet - Vom publica numele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Țara - Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie - Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educație - Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru evidentele noastre statistice.

*

Email - Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Telefon - Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website - Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza un comportament neadecvat.

Poza proprie - Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.